Nieuws
Nieuws & Social Media
Het laatste nieuws

Compass Group en onze merken staan regelmatig in de spotlights. Hieronder vindt u onze persberichten en publicaties van de afgelopen tijd.

10-08-2018

Compass group belgium verkozen tot beste werkgever

FOCUS OP ZELFONTPLOOIING MEDEWERKERS

Compass Group Belgium is verkozen tot beste werkgever. Ze kregen de award ‘Top Employer 2018’ dankzij hun continu investeren in mensen. Karine Van Mensel is marketing & communications manager en vertelt over de strategie waar zelfontplooiing van het personeel centraal staat.

Mieke Masyn

beeld1_artikel2

De chefs kunnen heel regelmatig bijscholingen volgen

COMPASS GROUP BELGIUM

Compass Group is een internationaal gevestigde cateraar, die actief is in 50 landen. Compass Group Belgium telt ongeveer 2.000 medewerkers en is vertegenwoordigd in drie sectoren:

•Eurest: bedrijven en overheidsinstellingen, 210 locaties
•Scolarest: scholen en universiteiten, 340 locaties
•Medirest: zorgcentra, 68 locaties De chefs en medewerkers zorgen voor meer dan 30.000.000 maaltijden per jaar.

REGELMATIG BIJSCHOLEN

Bij Compass Group Belgium vinden ze opleidingen heel belangrijk. Karine Van Mensel, marketing & communications manager: “We geven zowel interne als externe opleidingen, ook online trainingen. We willen de chefs inspireren en motiveren. Zo hebben we onlangs een kooksessies gedaan met Lionel Rigolet van Comme chez Soi. Daarnaast organiseren we ook heel wat workshops en masterclasses, in verschillende thema’s, zoals hapjes en amuses, vegetatisch, mediterraanse keuken, … Deze worden zeker één keer per maand georganiseerd, chefs kunnen zich hiervoor inschrijven.”

ZELFONTPLOOIING

“In onze talentstrategie stimuleren we onze medewerkers om hun talenten optimaal te ontplooien. Dit doen we op een transparante manier, met focus op individuele ontwikkeling. Vorig jaar groeide 18% van de medewerkers door naar een functie met meer verantwoordelijkheid. 28% van onze vacatures wordt ingevuld door interne medewerkers.”

beeld2_artikel2

Compass Group Belgium kreeg een Top Employer award 2018 voor zijn HR-beleid

MENUSAMENSTELLING

Karine: “We werken met eigen chefs die ook zelf hun menu’s samenstellen. Ze doen dit in overleg met de nutritionisten; zij hebben de nodige knowhow en volgen ook trendwatchers op. Per sector hebben we een specialist die een adviesfunctie heeft maar in grote mate zijn het de chefs ter plaatse die beslissen. Zij zijn zo gepassioneerd door hun job en kennen bovendien ook de behoeften van de mensen ter plaatse.”

TECHNOLOGIE VOOR GEMAK EN COMFORT

“Dankzij het inzetten van technologie kunnen we het onze werknemers gemakkelijker en comfortabeler maken. Voor de gezondheidszorg hebben we een digitaal systeem waarin individuele parameters kunnen opgeslagen worden, met betrekking tot diëten en/of allergenen. Met het bestelplatform ‘click4 food’, kan de klant bestellingen plaatsen zonder zijn werkplek te verlaten en met het prepaid betaalkaartensysteem voor de restaurants, Money Safe, kunnen uitgaven gecontroleerd worden.”

GROOTKEUKENRESTAURANT ALS COMMERCIËLE OMGEVING

“We zien een verschuiving van een privéomgeving naar een commerciële omgeving. Dit vertaalt zich naar de foodcost. Vroeger werd er streng op de prijs toegezien, nu zien we dat het wat meer mag zijn. Onze concurrenten zijn bijvoorbeeld niet de andere bedrijfsrestaurants, wel de klassieke restaurants in de buurt. De klant verwacht van ons dan ook dezelfde kwaliteit en nutritionele waarde. Om diezelfde reden zetten we ook in op beleving. Onze restaurants zijn een ontmoetingsplek voor leerlingen en leerkrachten, bewoners, werknemers,...” Ook het aanbod bij Compass Group is afgestemd op de nieuwe consumentenverlangens: Karine: “More good stuff, less bad stuf! Ons aanbod moet lekker maar gezond zijn. We kiezen kwalitatieve producten, waarvoor we samenwerken met lokale producenten. Verder kiezen we voor minder vlees en minder zout, en meer plantaardige eiwitten.”


Nieuws & Persberichten overzicht