Nieuws
Nieuws & Social Media
Het laatste nieuws

Compass Group en onze merken staan regelmatig in de spotlights. Hieronder vindt u onze persberichten en publicaties van de afgelopen tijd.

13-08-2018

Een inspirende werkomgeving in de horeca? Het kan!

Compass Group Belgium werd uitgeroepen tot Top Employer 2018, als enige uit de horecasector. Vooral de werkplanning, het rekruteringsbeleid en de bedrijfscultuur scoren goed.

TEKST: VEERLE VAN BEECK

MEDEWERKERS AANTREKKEN

“Een goede score halen op werkplanning is voor ons logisch”, zegt HR-manager Olivier De Bruyn. “Als cateraar zetten we elke dag gemiddeld 140.000 maaltijden op tafel, daar kunnen we ons geen fouten permitteren.” De score voor rekrutering komt niet onverwacht. “Onze operationele functies hebben in de sector een goede naam. We bieden een mooie werk-privébalans aan door stabiele uren. We koken grosso modo tussen zeven uur en vijftien uur en dat is in de horeca eerder een uitzondering.” Compass Group Belgium dankt een deel van zijn ‘aantrekkelijkheid’ ook aan het feit dat het in de sector niet alleen gekend is als food- maar ook als trendspecialist. “We laten bekende chefs koken tijdens inspiratiesessies voor onze medewerkers en we nemen ook deel aan universitaire onderzoeken naar voeding in rusthuizen bijvoorbeeld. Welke bereidingen zijn aangewezen, rekening houdend met het verminderde smaakvermogen van de bewoners? Of hoe kunnen we van een maaltijd in een zorgcentrum een positief moment maken? Zulke initiatieven maken zeker mee ons ‘merk’ als werkgever in de sector. Het creëert bovendien een inspirerende werkomgeving die talenten aantrekt én behoudt.”

COMPASS GROUP BELGIUM

• Werkt voor bedrijven en overheidsinstellingen (onder het merk Eurest), scholen en universiteiten (onder het merk Scolarest) en zorgcentra (onder het merk Medirest)

• 2.000 medewerkers in België, hoofdkantoor in Brussel

• Maakt deel uit van de internationale Compass Group, actief in 50 landen en beursgenoteerd

• Bereidt wereldwijd meer dan vier miljard maaltijden per jaar

INSTROOM

Compass Group Belgium rekruteert een honderdtal operationele medewerkers op jaarbasis. Voor het hoofdkantoor zijn er ongeveer tien vacatures per jaar. “Rekrutering is vooral nodig wanneer we een nieuwe uitbating openen of om doorstromers te vervangen. Achttien procent van de medewerkers stroomde in 2017 door naar een functie met meer verantwoordelijkheid. We stellen ons altijd eerst de vraag: ‘werven we een externe medewerker aan of leiden we iemand op van binnenin het bedrijf’?”

DIVERSITEIT

Dit geldt ook voor diversiteit. “Het wervings- en selectieproces focust op de competenties van medewerkers en gelijke kansen voor iedereen,” zegt Olivier De Bruyn. “Voor ons is dat een evidentie en een duidelijk ‘statement’ in onze rekruteringsfilosofie. Diverse culturen werken samen, met een remuneratie die gebaseerd is op schalen, anciënniteit en kennis en kunde en dus niet op geslacht of etniciteit.’

VEILIG

In de aansturing van het bedrijf staat safety (veiligheid en voedselveiligheid) op nummer één, het welzijn van werknemers volgt op korte afstand. Olivier De Bruyn: “Wij willen dat werknemers zich goed voelen door onze bedrijfscultuur, wij willen bewijzen dat we een goede werkgever zijn.” De medewerkers werken heel gedelokaliseerd, van Oevel tot Bastogne. Compass Group Belgium beheert 350 uitbatingen, met gemiddeld zes à zeven medewerkers. Maar er bestaat een grote variatie. Compass heeft een uitbating waar 250 man en vrouw aan de slag is, maar ook locaties waar één medewerker de keuken rechthoudt. Restaurants in ziekenhuizen bieden geheel eigen uitdagingen, vooral door het volcontinu regime, maar ook door de eindklant, de patiënt met zijn specifi eke voedingsnoden. Compass kan foodservices aanbieden van a tot z. In het AZ Jan Palfi jn in Gent baat het bijvoorbeeld ook het restaurant uit voor de bezoekers van het ziekenhuis.

COMMUNICATIE EN VERBINDEN

“Onze grootste uitdaging bestaat erin onze medewerkers te verbinden met ons bedrijf”, legt Olivier De Bruyn uit. Ze werken dag in, dag uit, in de keuken van ‘een ander bedrijf’ waar ze constant zijn ‘blootgesteld’ aan de bedrijfscultuur ter plekke. We doen heel wat inspanningen om onze medewerkers met Compass te verbinden. Elke kans tot communicatie grijpen we. Dat start bij de rekrutering, die op het hoofdkwartier plaatsvindt. Of tijdens de introdag. Veiligheid is onze eerste prioriteit, daar hebben we veel opleidingen over; Elk opleidingsmoment grijpen we aan om expliciet in te gaan op het Compass-verhaal.

beeld1_artikel3

Olivier De Bruyn 

FUNCTIE

HR-manager Compass Group


Nieuws & Persberichten overzicht