Nieuws
Nieuws & Social Media
Het laatste nieuws

Compass Group en onze merken staan regelmatig in de spotlights. Hieronder vindt u onze persberichten en publicaties van de afgelopen tijd.

01-02-2018

Wij zijn een top werkgever!

Compass Group Belgium uitgeroepen tot Top Employer 2018
Van Top Foodservicespecialist naar Top Werkgever

Dinsdag 6 februari ontving Compass Group Belgium de award Top Employer 2018, als enige werkgever in zijn sector. Het Top Employer Institute erkent wereldwijd bedrijven die hun medewerkers de kans geven om zich maximaal te ontplooien, zowel op professioneel als op persoonlijk vlak. Met 2000 medewerkers en 150.000 bereide maaltijden per jaar is Compass Group Belgium een toonaangevende speler op de foodservicemarkt. De award is een mooie bekroning voor het bedrijf, dat naast een passie voor food ook een passie voor people heeft.

Bekroond als geweldige werkgever
Elk jaar zet het Top Employer Institute werkgevers in het zonnetje die uitblinken op vlak van hr. Een van die werkgevers is Compass Group Belgium, de cateringexpert die jaarlijks 150.000 maaltijden bereidt voor bedrijven en overheidsinstellingen (onder het merk Eurest), scholen & universiteiten (onder het merk Scolarest) en zorgcentra (onder het merk Medirest). De groep viel in de smaak dankzij de uitstekende voorwaarden die medewerkers genieten. Vooral bredere hr-beleidsaspecten scoorden goed zoals het rekruteringsbeleid, de werkplanning, het ontvangst van nieuwe werknemers, de vele opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden, het performantie management, de ontwikkeling van leiderschap, de aandacht voor carrièreplanning, verloning en een aangename bedrijfscultuur.

Creatieve en stimulerende environment
Compass Group Belgium creëert dus een positieve en creatieve environment, die aanzet tot individuele groei. De groep maakt elk jaar een nieuw opleidingsplan dat elke medewerker in de organisatie aanspreekt. Dit kan interne & externe opleidingen bevatten, maar ook online trainingen, traineeships, coachingprogramma’s, stages, mentoring en persoonlijke trainingsprogramma’s.

Het bedrijf organiseert ook inspirerende workshops, zoals een masterclass vegetarische keuken, de geheimen van de mediterrane keuken én een aantal kooksessies met Lionel Rigolet, chef van sterrenrestaurant Comme chez Soi. De opleidingen en workshops stimuleren niet alleen de creativiteit, maar ook het welzijn van de medewerkers. Want hoe beter zij zich voelen, hoe beter de service naar de opdrachtgevers en hoe gelukkiger hun consumenten. Passie wordt altijd gesmaakt.  Passie wordt altijd gesmaakt.

De continue focus die Compass Group Belgium legt op groei en ontwikkeling, werpt zijn vruchten af. Maar liefst 18% van de medewerkers stroomde in 2017 door naar een functie met meer verantwoordelijkheden. Bovendien schommelt het personeelsverloop slechts tussen de 2 en 2,5%, een opvallend laag cijfer voor de sector. De medewerkers van Compass Group Belgium lijken het positieve oordeel van het Top Employer Institute dus te delen.

Refreshde food- en kennispartner
Lekker en gezond eten, klaargemaakt door bekwame en passionele werknemers. Dáár draait het om bij Compass Group Belgium. De chefs selecteren de beste ingrediënten waarmee ze elke dag heerlijke gerechten bereiden voor bedrijven, scholen en zorgcentra. De nadruk ligt op biologische, seizoensgebonden en ambachtelijke producten van lokale leveranciers. Het doel van de groep is daarbij om refreshd en onderscheidend te zijn als het gaat om de laatste trends in eten en drinken. Ze combineren inzichten van trendwatchers en voedingsexperts met onderzoek. De kennis die ze zo vergaren, gebruiken ze om zo goed mogelijk te voldoen aan de behoeften van de verschillende sectoren die ze bedienen. Compass Group Belgium is dus een foodpartner én een kennispartner. Die expertise creëert bovendien een inspirerende werkenvironment die huidige en nieuwe talenten aantrekt én behoudt.

De groep zet voorts ook technologie en innovatie in om iedereen maximaal gemak en comfort te bieden. Door te investeren in slimme IT-oplossingen zoals platformen en applicaties, maken ze het leven van werknemers en klanten een stuk eenvoudiger en zorgelozer. Daarnaast helpt de technologie ook om beter te communiceren, informeren en sensibiliseren.

Passion for food en people
Mensen inspireren en feelgood-momenten creëren, dat is essentieel voor Compass Group Belgium. Door het samenbrengen van de juiste ingrediënten, scheppen ze environmenten waar mensen zich goed voelen. Die filosofie passen ze ook toe op hun eigen mensen, die ze stimuleren om het beste uit zichzelf te halen. De Top Employer-titel is een bevestiging van hun aanpak en een stimulans om de ingeslagen weg te blijven volgen.

Over Compass Group Belgium
Lekker, gezond en duurzaam eten, klaargemaakt met passie en liefde. Dat is in een notendop waar Compass Group Belgium voor staat. De Belgische foodservicespecialist maakt deel uit van de internationale Compass Group, die actief is in 50 landen. De groep werd in 1941 opgericht in het Verenigd Koninkrijk, toen nog onder de naam Factory Canteens Ltd. Intussen is Compass Group uitgegroeid tot een grote, internationale speler op de foodservicemarkt. Het hoofdkantoor in België is gevestigd in Brussel, maar zijn 2000 medewerkers staan klanten bij in het hele land. Elk jaar bereiden zij 150.000 maaltijden voor uiteenlopende doelgroepen. Onder de groep vallen 3 verschillende merken. Eurest levert foodservices aan de overheid en aan bedrijven, Scolarest aan scholen en universiteiten en Medirest aan zorgcentra. Meer info: www.compass-group.be.


Nieuws & Persberichten overzicht