Diegem, 1 maart 2024 – Onze voeding speelt al sinds mensenheugenis een centrale rol. Steeds meer worden we ons bewust van het belang van kwaliteitsvolle, gezonde en duurzame voeding. Zeker voor onze senioren die vatbaarder zijn voor ondervoeding is een gebalanceerde voeding cruciaal. Maar ook met allergieën willen we rekening houden.

Chef-koks van Armonea die voor ruim 9.000 senioren over 86 Belgische woonzorgcentra eten koken, kunnen voortaan voortbouwen op de expertise van Compass Group Belgium. Dit cateringbedrijf heeft een jarenlange expertise opgebouwd in gezonde, duurzame voeding voor werknemers, arbeiders, scholieren, ziekenhuispatiënten en rusthuisbewoners. De samenwerking zal geleidelijk aan worden uitgewerkt.

Welzijn van de bewoners

Zeker als het gaat over onze senioren, delen zowel Armonea als Compass Group Belgium dezelfde visie op het gebied van duurzame, gezonde en vooral gebalanceerde voeding. Daarbij zal Compass Group de chef-koks in alle keukens van de 85 woonzorgcentra bijstaan in de ontwikkeling van hun menu’s. Steeds met het oog op verse, duurzame en streekgebonden producten, aangepast aan de nutritionele behoeften van de bewoners.

Dankzij de expertise van Compass Group Belgium garandeert Armonea een specifiek zout- of suikerarm dieet op maat van zijn bewoners met slikproblemen, met ondervoeding of met diabetes.

Slim aankoopbeleid

Met de focus op begeleiding garandeert Compass Group dat de chef-koks vrij blijven een menu samen te stellen op maat van elke bewoner en kunnen ze voor advies steeds een beroep doen op de diëtisten van Compass Group.

Om aan al die behoeften te voldoen gaat Armonea gebruikmaken van Ottimi, een digitale toepassing die Compass Group heeft ontwikkeld specifiek voor woonzorgcentra en ziekenhuizen die graag in eigen beheer blijven werken. Daarmee kunnen alle woonzorgcentra van Armonea slim voeding aankopen, rekening houdend met elk type dieet, zonder het duurzame en lokale karakter van de ingrediënten uit het oog te verliezen.

Ecologische voetafdruk verkleinen

Compass Group wil met zijn voedingsexpertise overigens de ecologische uitdagingen aanpakken met een slim aankoopsysteem dat voedselverspilling vermindert en de ecologische voetafdruk positief beïnvloed. Onlangs rekende Compass Group uit dat het in 2023 18% minder voedsel heeft verspild tegenover een jaar eerder. In 2024 wil de cateraar in alle keukens zijn voedselafval zelfs verminderen met 25%.

Citaten

Bart Matthijs, CEO van Compass Group Belgium: “Wij zijn bijzonder trots dat we dankzij onze samenwerking met een van de grootste woonzorgcentra in België een positieve impact kunnen creëren voor de bewoners van Armonea, maar ook voor bijvoorbeeld lokale voedselproducenten. Met ons slimme aankoopsysteem Ottimi kunnen we garanderen dat we het voedsel slim kunnen inkopen. Met Ottimi kunnen we het voedselafval bovendien tot een minimum reduceren, wat dan weer een positieve impact heeft op het milieu.”

Guido Perremans, CEO van Armonea: “Bij Armonea leggen we de lat hoog voor kwaliteit en zorg. Daarom hebben we gekozen voor Compass Group vanwege hun uitstekende begeleiding en expertise. Hun zorgvuldige aanpak tijdens het bestelproces is van essentieel belang, terwijl onze chef-koks nauw samenwerken met zowel hun diëtisten als onze cateringexperten. Dankzij deze nauwe samenwerking creëren we gebalanceerde menu's die zorgvuldig zijn samengesteld om de hoogste culinaire normen te handhaven. Op deze manier bieden we onze bewoners niet alleen voortreffelijke maaltijden, maar ook een uitgebreide selectie van gezonde en smaakvolle opties.”