Dit is Planet Compass

Hapje na hapje naar een betere planeet

Als 's werelds grootste aanbieder van food services hebben we de schaalgrootte, de kennis én de gelegenheid om onze wereld vorm te geven en een positieve impact te hebben op mens en planeet.
Zorg dragen voor ons milieu, het hoogste niveau van veiligheid aanbieden, actief gezonder eten voor een gezonder leven promoten, ervoor zorgen dat we onze essentiële natuurlijke bronnen zo goed mogelijk beheren, duurzaam inkopen en meedogenloos in het terugdringen van verspilling.

Planet Compass is onze Belgische MVO-strategie en is opgebouwd rond drie prioriteiten: mensen, veiligheid en duurzaamheid. Elk van deze prioriteiten heeft actieplatforms; punten waar wij een grote impact kunnen hebben en die de meeste benefits leveren.

Wat we nu al doen

Je kan meer te weten komen over onze Sustainability, People en Safety aanpak via de links hierboven, maar hier zijn al een paar praktische, dagdagelijkse initiatieven die we nemen of steunen om vooruit te gaan en onze aanpak heerlijk duurzaam te maken.

Green Deal

Green Deal is een duurzaamheidslabel voor refters en keukens in Wallonië. Green Deal draait in grote mate om dezelfde zaken als de Brusselse tegenhanger, Good Food. De zes punten waar de focus op ligt zijn: lokale en seizoensgebonden producten, milieuvriendelijke en diervriendelijke producten, fair trade producten; gezonde, evenwichtige en lekkere maaltijden; terugdringen van voedselverspilling en sociale inclusie.

article stop food waste day 2019

Stop Food Waste Day

Stop Food Waste Day is een initiatief van Compass Group dat verder gaat dat het terugdringen van voedselverspilling of het aandachtig maken van onze medewerkers op dit punt. We streven ernaar om klanten, gasten, leveranciers en andere belanghebbenden kennis bij te brengen over het thema.
Ons doel is om voedselverspilling onder de aandacht te brengen en om creatieve en impactvolle oplossingen te bedenken en te delen met iedereen.
Mensen die op de hoogte zijn van de inzet kunnen een enorme invloed hebben op hoe we ons voedsel verbouwen, produceren, kopen, opslaan en consumeren.

students in canteen with good food label superimposed

Good Food

Good Food en het Good Food label zijn een initiatief van Bruxelles Environnement en begeleid en steunt refters en horeca-ondernemingen  wanneer ze zich inspannen voor duurzame voeding. Het doel is om het engagement van horecaprofessionals te verhogen en klanten aan te moedigen hen daarin te steunen.
Compass Group heeft voor een aantal vestigingen in het Brusselse het Good Food label ontvangen.

Waste Warrior Brands

Compass Group Belgium is een Waste Warrior Brand (WAW Brand) en maakt deel uit van de Belgische coalitie van merken die zich samen inzetten in de strijd tegen voedselverspilling. Door samen met vijftien andere merken de verklaring “Voor een planeet zonder voedselverspilling” te ondertekenen, verbindt Compass Group Belgium zich ertoe om samen met Too Good To Go het verschil te maken.

world meat free week visual with logo

World Meat Free Week

Veel diëtisten zijn het erover eens dat vleesconsumptie teruggedrongen moet worden.

Compass Group is partner van World Meat-Free Week, een initiatief om mensen te overtuigen van de voordelen van minder dierlijke proteïnen. Dat resulteert in een gezonder en evenwichtiger dieet, vermindert de impact op onze planeet en biedt een eerlijkere benadering van onze globale voedselstromen.

Artikels

WIJ MENEN HET MET DIE PLANEET ONS

Niet overtuigd dat een gigant als Compass Group echt inzit met een betere wereld?
Daag ons uit en we overtuigen je graag!

Daag ons uit