Veiligheid als huisstijl

Bij Compass Group voeren we veiligheid hoog in het vaandel. Op onze sites, in onze restaurants, worden nieuwe risico's onmiddellijk geïdentificeerd en aangepakt. Wij voldoen aan alle wetten en regels, hebben eigen programma's omtrent gezondheid en veiligheid, voedselveiligheid en milieubescherming, en stellen onze HSE-cultuur (health, safety en environment) veilig.
Voor elkeen in het bedrijf, los van functie of positie, komt veiligheid op de eerste plaats.

Onze veiligheidscultuur focust zich op:

  • Leiderschap, waar iedereen zijn rol speelt om anderen te beschermen.
  • Kennis delen, waar we onze aanpak delen en best-practices uitrollen in heel de organisatie.
  • Vereenvoudiging, waar we ernaar streven de regels zo duidelijk en logisch mogelijk te houden.

HSE - Health, Safety & Environment

Health Safety Environment (HSE) start bij onszelf en onze systematische aanpak van bedrijfsprocessen.
Alle geïmplementeerde HSE systemen en processen worden gedocumenteerd en continu in de gaten gehouden. Zo verbeteren we ons gedrag in alle geledingen van het bedrijf en werken we er elke dag aan om onze health- en safetycultuur uit te bouwen.

Ons uitgebreide auditprogramma en leersystemen zijn volledig geïntegreerd in ons dagelijks werk.
Zo staan we voor optimaal respect en stimuleren we een positief gedrag.

ISO Certificatie

Voor zover ISO certificatie betreft worden onze regels en procedures duidelijk gecommuniceerd en nauwgezet nageleefd. Dat garandeert niet enkel dat onze dienstverlening correct is, maar ook dat we onze wettelijke verplichtingen nakomen.

All onze sites zijn volledig ISO 9001 (kwaliteitsmanagement) en ISO 22000 (voedselveiligheid) gecertificeerd. Momenteel hebben we een veertigtal sites die ISO 14001:2015 (milieumanagement) gecertificeerd zijn.

See - Care - Share

zo doen we de dingen, vandaag en elke dag

De veiligheid en gezondheid van onze klanten en medewerkers is ten allen tijde uiterst belangrijk. Als succesvol bedrijf zetten we veiligheid altijd op de eerste plaats, dat is de ethos van onze Compass veiligheidscultuur. En dat wordt ondersteund door sleutelgedragingen op vlak van veiligheid. En die gelden voor iedereen.

Dat is waar ons eigen See Care Share-programma en onze sleutelgedragingen om de hoek komen kijken. Samen zorgen zij voor verbeteringen in onze veiligheidscultuur en zorgen ze ervoor dat iedereen zich bewust is van risico's, en daar ook actie in onderneemt; altijd!

Safety Walks

Sinds begin 2019 heeft ons Belgische management een procedure van Safety Walks ingesteld, waarbij elke manager een bepaald aantal locaties bezoekt om samen met individuele medewerkers de veiligheidssituatie te bekijken en bespreken.
Safety Walks zijn geen audits: het zijn een-op-een, informele gesprekken over veiligheid en, heel belangrijk, over de persoonlijke mening, ideeën en bezorgdheden van elke medewerker in een Compass team.

Sinds 1 november 2019 heeft Compass Group deze aanpak internationaal overgenomen en het centraal als vitaal onderdeel van het See-Care-Share programma ingevoerd. De Safety Walks moedigen managers en teamleiders aan om als rolmodel op te treden en zo een verandering in veiligheidscultuur in de hele organisatie te sturen.

WIJ MENEN HET MET DIE PLANEET ONS

Niet overtuigd dat een gigant als Compass Group echt inzit met een betere wereld?
Daag ons uit en we overtuigen je graag!

Daag ons uit