Beter voor mens en planeet

Het afgelopen jaar hebben we onze duurzaamheidsstrategie een opfrisbeurt gegeven. We keken naar macro-economische trends, inzichten van medewerkers, klanten, consumenten en sectorexperts om de krachten die inwerken op ons wereldwijde voedselsysteem, onze sector en onze operaties beter te begrijpen. We kozen ervoor om te focussen op drie prioriteiten waar we een grotere positieve impact kunnen hebben op onze sector en de maatschappij in haar geheel: gezondheid en welzijn, het milieu en onze aankoopketen, en de maatschappij in bredere zin.

 • Gezondheid & welzijn met voeding, gezondheid en welbehagen als kern van onze waarden.
 • Game Changers voor het milieu met gerichte acties op de plaatsen waar we een grotere impact kunnen hebben.
 • Beter voor de wereld gaat erom dat we onze schaalgrootte en aankoopkracht gebruiken om een positieve impact te creëren in de wereld om ons heen.

Daarbij steunen we ook actief de  United Nations’ Sustainable Development Goals (SDGs) die door onze wereldleiders werden vastgelegd in september 2015.

Gezondheid & Welzijn

voeding, gezondheid en geluk vormen de kern van onze waarden

Onze insteek m.b.t. gezondheid en welzijn focust zich op

 • Betere voedingskeuzes:
  Met een klare kijk op en een strategie voor onze menucycli en gerechten, waarbij we ervoor zorgen dat we gevarieerde, gezonde en duurzame maaltijden serveren aan al onze gasten.
 • Mentale gezondheid:  
  Mentale en fysieke gezondheid gaan hand in hand. We besteden aandacht aan de mentale gezondheid van onze klanten en onze medewerkers.
 • Gezonde levensstijl:
  Een gezonde levensstijl gaat om een totaal gevoel van welbehagen: ervoor zorgen dat gasten, medewerkers en hun families genoeg kansen hebben om op een gezonde manier te eten, werken en leven.

Game Changers voor het milieu

Gericht acties waarmee we een disproportionele impact kunnen hebben

Onze aandacht voor game changers op vlak van milieu focust zich op:

 • Voedselverspilling:
  We voeren strategiën uit om voedselverspilling zover mogelijk terug te dringen in onze operaties, en we promoten deze aanpak naar onze gasten toe, o.a. door kleinere porties voor te stellen, 'neem-enkel-wat-je-op-kan'-campagnes, wegen van voedselafval, enz.
 • Single-Use Plastics:  
  SUP's zijn vergif voor onze planeet en haar inwoners. We zoeken actief naar alternatieven voor SUP's en andere minder-duurzame producten en materialen en bieden ze ook proactief aan aan al onze klanten.
 • Plant-Forward Maaltijden:
  We zijn continu op zoek naar plantaardige alternatieven om het volume aan dierlijke producten in ons voedselaanbod te verminderen.

Beter voor de wereld

Positieve impact sturen tot ver buiten onze business

Je kan een grote impact hebben door kleine veranderingen uit te voeren, eentje per keer. Bij Compass Group proberen we alles wat we doen elke dag net dat klein beetje beter te doen.
Daarbij focussen we vooral op:

 • Verantwoordelijk inkopen:
  Elk bedrijf dat zaken wil doen met Compass Group moet onze Gedragscode voor Leveranciers ondertekenen. Die geeft een oplijsting van hun verantwoordelijkheden ten overstaan van mensen, het milieu en onze planeet.
  Geen handtekening, of gedrag dat indruist tegen de gedragscode betekent geen business meer. Punt! 
 • Locale gemeenschap ondersteunen:  
  We proberen de lokale gemeenschap zoveel mogelijk te ondersteunen. Niet enkel door te kiezen voor lokale makers en leveranciers waar mogelijk, maar ook door samen te werken met goede doelen, beschutte werkplaatsen en door te investeren in een personeelsbestand dat divers is, in elke zin van het woord.
 • Samen werken aan Grote Veranderingen
  We gaan niet op ons eentje van vandaag op morgen heel de wereld veranderen. Maar het is wel onze bedoeling om met onze collega's over heel de wereld en met anderen (NGO's, concurrenten, ...) samen te werken om de impact van de voedingsindustrie op onze maatschappij en ons milieu in te perken.

WIJ MENEN HET MET DIE PLANEET ONS

Niet overtuigd dat een gigant als Compass Group echt inzit met een betere wereld?
Daag ons uit en we overtuigen je graag!

Daag ons uit