Bij Compass Group hechten we veel belang aan de persoonlijke ontwikkeling en groei van onze medewerkers. Daarom organiseren we regelmatig trainingen voor onze medewerkers. In dit blogartikel presenteren we de vakopleiding 'Basis Culinaire Technieken'.

Een waaier van professionele opleidingen

De opleidingen van Compass Group bestrijken een breed scala aan onderwerpen: het verwelkomen van klanten, het verbeteren van het timemanagement, het ontwikkelen van professionele vaardigheden in de keuken, het leren over veiligheid en hygiëne, het (her)ontdekken van IT, het werken in een team, enz. Wilt u meer weten? Wij hebben de professionele opleiding voor keukenbedienden gevolgd, die tot doel heeft de basis culinaire technieken onder de knie te krijgen en vertrouwen in je werk te winnen.

Basis kooktechnieken: dag 1

Op vrijdag 7 februari zijn verschillende keukenbedienden samen met NXT-PRO-partner in de professionele Co-oking keuken gestart met de opleiding 'Basis Culinaire Technieken'. De opleiding duurt 10 dagen en stelt hen in staat om te leren hoe ze gerechten moeten bereiden volgens de regels van de kunst.

De eerste dag is essentieel: Jerry, de chef-kok en coach van Zwerfkeuken, stelt de deelnemers op hun gemak en bespreekt het theoretische gedeelte, met werkregels, instructies, receptenterminologie, gebruiksvoorwerpen en keukenapparatuur. Zijn aanpak? Doe alsof de deelnemers voor het eerst in de keuken werken. Hierdoor kan Jerry de vaardigheden en aandachtspunten van elke deelnemer beter in kaart brengen en het niveau van de cursus beter afstemmen op de hele groep.

Jerry legt ook uit dat elke deelnemer om de beurt kok is voor een dag om te wennen aan de samenwerking, hoe de taken te verdelen en instructies op te volgen. Voor elke dag controleert de coach ook of elke deelnemer zich aan de gezondheids- en veiligheidsregels houdt. Bij het snijden moet bijvoorbeeld altijd een snijbestendige handschoen worden gedragen.

 

Ontdek een foto-overzicht van de training:

Wat de deelnemers denken

Het duurt slechts een kort uurtje voordat de deelnemers zich kunnen oriënteren. Het eerste gerecht is klaar, een lekkere geur verspreidt zich door de keuken. Tussen pot en pan door stelden we de deelnemers een aantal vragen.

Kelly (Heilig Hart Residentie in Putte):

"Het is een kans om een recept te leren volgen, ik ben goed in koken, maar ik moet de technieken kennen als een pro. Mijn chef heeft me ingeschreven voor de training. In de keuken waar ik werk, moet het personeel veelzijdig zijn. Ik ben een afwasser en soms help ik met het snijden van groenten of het klaarmaken van bakjes voor de karren. De training is ideaal voor mij.”

Jacqueline (Total-Fina in Feluy):

"Ik hou van leren, het motiveert me, het stelt me in staat om verder te gaan. Ik heb ook veel bewondering voor mijn chefs. Ze vertrouwen me en steunen me, en ik ben trots om met hen te werken. Dankzij deze training zal ik mijn vaardigheden ontwikkelen en hen nog beter kunnen helpen. Ik werk sinds 1997 bij Compass Group, koken is mijn passie en ik wil zo ver mogelijk gaan!”

We kijken er naar uit om de vooruitgang van de deelnemers te ontdekken, maar ook om de gerechten te proeven aan het einde van de cursus 'Basis Culinaire Technieken'!