Toen we meer dan een jaar geleden elk thema voor het jaar 2020 bespraken, hadden we het thema van december een beetje willekeurig gekozen, in de hoop te kunnen profiteren van wat vrije tijd, maar we konden ons niet voorstellen dat het thema zo adequaat zou zijn en veel verder zou reiken dan december... Voor velen van ons zijn we inderdaad al sinds maart thuis! Wat een bewogen en vooral beperkt jaar... 

Het positieve in het negatieve zien

Het doorbrengen van tijd thuis, met familie of met een kleine bubbel van geliefden, zal 100% de moeite waard zijn. Laten we ondanks de huidige omstandigheden proberen ons te laten overhalen door de magie van de feestdagen. Of het nu traditioneel of modern is, de decoraties verwarmen ons interieur en de verlichting laat ons hart sprankelen. Om je dagen te vullen en je onder te dompelen in de feestelijke sfeer, hebben we 4 'doe-het-zelf' ideeën samengesteld die ons op het eerste gezicht verleidden. Wat vind je van hen? Kinderspel om te maken!

1. Tafeldecoratie

Decoratieve ballen, te plaatsen in een middenstuk, in een potpourri of om aan de boom te hangen. Verzamel verschillende citrusvruchten (sinaasappel, clementine, citroen) en plant kleine kruidnagels in een mooi patroon op de citrusvruchten en/of schillen reepjes van de sinaasappelschil. Hoe meer je voor elke bal symmetrische en verschillende patronen maakt, hoe origineler het resultaat zal zijn.

2. Slinger van gedroogde sinaasappelschijfjes

We stellen je ook voor om een slinger te maken van gedroogde citrusvruchtenplakken. Snijd gewoon sinaasappel- en/of citroenschijfjes en laat ze vervolgens 1 uur in de oven staan (tot 1.30 uur). Vergeet niet ze halverwege de kooktijd om te draaien. Gebruik perzikdraad om de plakjes in te rijgen. je kan de slinger afwisselen met kaneelstokjes, steranijs, eucalyptus of dennentakken. Naast de mooie kleuren, kan je genieten van de geur in de hele kamer. 

3. Kerstkrans

We nemen dezelfde ingrediënten en beginnen opnieuw! Deze keer, op de traditionele kerstkrans. Neem een basis met de dennentakken en plant (of lijm op) verschillende versieringen zoals plakjes gedroogde citrusvruchten, dennenappels, kaneelstokjes, steranijs en eucalyptustakjes. 

4. Cadeauverpakking

Last but not least, hier is ons kleine idee voor een originele en vooral eco-verantwoordelijke geschenkverpakking. Gebruik gerecycled papier, touw, dennentakken en een beetje suikerriet. Dat is het! Je hoeft ze alleen nog maar onder de boom te leggen.

Thuis voor de feestdagen

Als je nog tijd hebt, hebben we ook genoeg recepten op voorraad. Comfort food is de perfecte manier om je in de juiste stemming te brengen. Koken is nog steeds onze favoriete bezigheid bij Compass Group!