DEZE TRENDS MERKTEN WE OP TIJDENS DE FOODSERVICE ALLIANCE TREND & INNOVATION SHOW.

Elke foodservice professional was op donderdag 31 maart 2022 natuurlijk van de partij op de Innovation & Trend Show van Foodservice Alliance in de Verbeke Foundation. Verschillende ondernemers en gastsprekers kwamen er hun producten en inzichten delen om ons een blik op de toekomst van de foodservicemarkt te gunnen.

Deze producten, trends en innovaties sprongen voor ons in het oog:

Exotische keukens winnen aan populariteit…wat leidt tot verschillende hybride-recepten

De maatschappij wordt steeds diverser, en dat vertaalt zich ook naar een gezonde nieuwsgierigheid van de consument naar nieuwe producten. Van witte pensen gevuld met Thaise curry tot en met Italiaans geïnspireerde halal hotdogs, het blijft opvallend hoe nieuwe producten steeds meer recepten uit verschillende internationale keukens met elkaar combineren. Ook onze retail brand Tom & Della’s laat zich inspireren door deze filosofie.

Fast casual dining is de nieuwe food hype

Restaurants zonder tafelbediening, maar toch voeding van hoge kwaliteit? Meet ‘fast casual dining’, een mengeling van ‘fast food’ en ‘casual dining’. Hier geen cheeseburgers of frieten op het menu, maar wel maaltijden van hoge kwaliteit, met minder bevroren of bewerkte ingrediënten. Het concept komt overwaaien vanuit de Verenigde Staten en wordt ook in ons land steeds populairder, onder andere dankzij de inflatie die de koopkracht aantast, waardoor dure traditionele restaurants minder bezocht worden dan voordien.

Alles moet steeds sneller en praktischer voor de consument

‘Home delivery’, ‘take away’ en ‘eat in’ blijven, onder andere dankzij de coronacrisis, in stijgende lijn de consument verleiden tot een snelle hap. Zolang je kwaliteit op een snelle en gemakkelijke manier kan aanbieden is de klant hiervoor bereid te betalen. Ook bij Compass Group Belgium lanceerden we recent onze hoogsteigen ‘ghost kitchen’ genaamd Darkk, die verse maaltijden aan kantoren levert. Ook supermarkten spelen hier steeds meer op in door alternatieve leveringsmogelijkheden aan klanten aan te bieden.

De foodservicemarkt wordt steeds creatiever wanneer het op duurzaamheid en gezondheid aankomt

Gespot op de Innovation & Trend Show: chocoladerepen met stukjes krekel in verwerkt, vleesvervangers op basis van oesterzwammen, sprankelende frisdrank zonder suiker en op basis van louter natuurlijke ingrediënten… Je kan het zo gek niet bedenken of het bestaat al! Niets gaat te ver wanneer het aankomt op het verkleinen van de ecologische voetafdruk van voeding of het verbeteren van de Nutri-Score ervan.

Technologie zorgt voor beweging in de markt

We schrokken ons een hoedje toen we bijna botsten tegen een robot-kelner. Gelukkig konden we later even bekomen bij een blender-station, waar we live konden genieten van een vernuftige machine die voor ons even de perfecte smoothie in elkaar flanste. De toekomst is aan de machines! En terwijl die het werk doen, blijven wij rustig een hapje eten en drinken…

onze nieuwe concepten geven onze food services een boost

Contacteer ons en hoor als eerste hoe onze nieuwe concepten de eetbeleving bij onze klanten en gasten zullen veranderen!

Vraag meer informatie