[Video] Een dag in de International School of Brussels

International School of Brussels ISB main building © ISB

Zoals de naam al aangeeft is een van de speciale kenmerken van de International School of Brussels haar diversiteit. Studenten van over de hele wereld bevolken de klaslokalen van deze fraaie school in het hart van onze hoofdstad.

Bij Compass Group zetten we sterk in op diversiteit in onze keukens. Naast de hoofdopdracht - gezond, duurzaam en gebalanceerd koken - trachten we ook gerechten uit de ganse wereld te gebruiken en zo smaken te linken aan de diversiteit van ISB.

Al meer dan 20 jaar heeft Compass Group een uitstekende relatie met het schoolbestuur. De ISB-gemeenschap inspireert ons elke dag weer. We overleggen en delen onze kennis. Onze langetermijns doelstellingen, met focus op de gezondheid en wellbeing van onze (kleine) gasten, hebben hun doel niet gemist.

We mikken op versheid en kwaliteit in de maaltijden die we aanbieden, net als op respect voor het milieu en natuurlijk op presentatie.

Good Food school

Onze acties hebben ons toegelaten om het Good Food-label te halen. We hebben voedsel- en andere verspilling sterk teruggedrongen, kiezen voor lokale leveranciers en stellen menu's op in functie van de seizoenen. En, om tegemoet te komen aan de noden van iedereen, bieden we ook vegetarische en glutenvrije alternatieven. We luisteren continu naar de vragen en wensen van iedereen. Uiteindelijk willen we immers graag dat iedereen tevreden is: studenten én ouders!

students in canteen with good food label superimposed

Nieuwe refter

In 2019 bouwden we een gloednieuwe refter voor de ISB middenschool. Onze chef, Franco Golisano, was heel nauw betrokken bij de conceptontwikkeling en kon zijn kennis volop aanwenden om zo de juiste beslissingen te helpen nemen. Daarom beschikken we nu op een keuken die optimaal is om de beste oplossingen te verzorgen voor ons eigen team, en natuurlijk voor de service die we bieden. De nieuwe refter was net klaar om de studenten te verwelkomen bij de start van het nieuwe schooljaar, en de reactie waren unaniem lovend. Meer ruimte en schitterend gerenoveerd. Wij zijn in elk geval trots op het resultaat.

Francesco (Franco) Golisano, head chef ISB