Chef gérante geworden bij Barco (Eurest), Vicky studeerde af aan de hotelschool Spermalie in Brugge en kan terugblikken op meer dan tien jaar ervaring in de keuken. Ze vertelt ons over haar carrièrepad.

"Ik ben al 6 jaar bij Compass Group. Het is zeer motiverend om te werken in de horeca van een vestiging als Barco. Elke dag is een uitdaging op zich. Stress kan snel tot ons doordringen omdat de productie in de keuken heel snel moet gaan, maar ik kan rekenen op een goed team. Ik probeer ervoor te zorgen dat de dingen soepel verlopen en dat iedereen het goed met elkaar kan vinden.

Het moet worden erkend dat het niet gemakkelijk is om een team als vrouw te leiden, vooral omdat ik in mijn geval eerst een collega was en daarna werd gepromoveerd tot hoofdmanager. Sommige collega's (vooral de mannen) vonden het een beetje moeilijk om naar een vrouw te luisteren. Maar na verloop van tijd werd het beter. Ik heb me laten horen, ik heb het niet laten gebeuren.

Als anekdote hebben de meeste bezoekers die bij ons in de keuken komen de neiging om spontaan mijn collega, Fred, aan te spreken. Maar ik begrijp het ook, hij is een man en hij is een beetje ouder, dus hij straalt autoriteit uit. Het is een reflex zonder kwade bedoelingen. Maar Fred aarzelt nooit om te corrigeren en te verduidelijken dat ik de chef-kok van de keuken ben. Dat waardeer ik."