Compass Group, wereldleider in food services, breidt zijn Belgische activiteiten uit met de overname van event cateraar Gourmet Invent. Compass verwerft 100% van de aandelen van aandeelhouders Coser Group (FR) en Good Invest.

 

Compass MD Bart Matthijs and Gourmet Invent CEO Bart Vandendooren

Compass Group Belgium (Compass Group Belgilux nv/sa) versterkt zijn activiteiten per 12 juni 2019 met het Gentse Gourmet Invent. 
De event- en hospitalitycateraar, vooral bekend als huiscateraar van Waregem koerse, Jumping Mechelen, de Ghelamco Arena (AA Gent), het Jan Breydelstadion (Club Brugge), het Regenboogstadion (Zulte Waregem) en het Bosuilstadion (Royal Antwerp), wisselt zo zijn Franse eigenaar in voor een Belgische.

Bart Vandendooren, CEO van Gourmet Invent: “We hebben al een heel traject afgelegd als bedrijf. In het verleden nam het Franse cateringbedrijf Coser al 76% van de aandelen over, maar nu voelden we dat het tijd was om het roer om te gooien en uit te kijken naar een nieuwe structurele partner die ons groeipotentieel en slagkracht biedt. Met een ervaren en sterke partner als Compass Group is niet enkel onze zakelijke groei verzekerd, maar kunnen we onze positie als trendsetter in onze sector verdiepen door te blijven focussen op onze sterktes: superieure, innovatieve catering op fantastische locaties en evenementen met passionele en gedreven medewerkers.”

Bart Matthijs, Managing Director van Compass Group Belgium: “Met deze overname versterken wij onze positie in een segment dat naadloos aansluit bij onze activiteiten en bij de behoeften van onze klanten. De kennis en ervaring van Gourmet Invent laten ons toe om voortaan event catering van een nog hoger niveau aan te bieden. Bovendien kadert de overname perfect in de strategie van ons moederbedrijf (Compass Group Plc) om onze food services nog te versterken.” 

Gourmet Invent is een naam van betekenis en behoort al jaren tot de top 3 in de Belgische cateringwereld. Het bedrijf heeft ruim 30 jaar ervaring en een uitstekende reputatie op vlak van private events, hospitality catering en corporate events. Het werkt bovendien samen met een zeventigtal partnerlocaties over heel België, waaronder ICC Gent, Hippologgia, Brussels Expo en Flanders Expo. 

Gourmet Invent blijft operationeel een aparte entiteit en zal ook in de toekomst onder het huidige management en onder de eigen naam cateringactiviteiten aanbieden vanuit hun hoofdkwartier in ICC Gent.

Verdere, financiële details van de overname werden niet bekendgemaakt.

Meer over Gourmet Invent