DE ARGENTIJNSE KEUKEN STAAT ALOM BEKEND OM HAAR HEERLIJKE SMAKEN, VERSE INGREDIËNTEN EN UNIEKE GESCHIEDENIS.
VAN DE STEVIGE STOOFPOTTEN VAN PATAGONIË TOT DE EXOTISCHE KRUIDEN VAN DE ANDES, ARGENTIJNS ETEN HEEFT VOOR ELK WAT WILS.

 

MAAR WAT MAAKT DEZE KEUKEN NU ZO GOED?

Om te beginnen is de Argentijnse keuken ongelooflijk divers. Met invloeden van Spaanse, Italiaanse, Franse en inheemse Zuid-Amerikaanse culturen bieden veel gerechten een interessante mix van flair en smaak. Traditionele hoofdgerechten zoals empanadas en asado zijn populair bij de lokale bevolking en bezoekers.

Empanadas worden gemaakt door een hartige vulling in een deegachtige korst te vouwen die vervolgens wordt gebakken of gefrituurd, terwijl asado een soort barbecue is die meestal boven een open vuur wordt bereid - denk aan sappige biefstuk gesmoord in chimichurri-saus!

DE ARGENTIJNSE KEUKEN IS ZEER DIVERS DOOR DE VELE EXOTISCHE INVLOEDEN

Een ander aspect waardoor de Argentijnse keuken zich onderscheidt, is de toewijding aan verse ingrediënten. De rijke bodem van het land en de overvloed aan landbouwgronden maken het mogelijk om het hele jaar door lokale producten te kopen. Fruit en groenten spelen dan ook een integrale rol in veel gerechten - van salades tot stoofschotels; je vindt ze op bijna elk menu.

En als het op vleesgerechten aankomt, weten de Argentijnen echt wel van wanten!

De beroemde parillada (gemengde grill) bestaat uit verschillende soorten steaks die samen met gegrilde groenten worden geserveerd voor een echt authentieke ervaring.

ARGENTINIË'S RIJKE BODEM EN OVERVLOEDIGE LANDBOUWGROND zorgen het hele jaar door voor heerlijke lokale producten

De laatste factor die bijdraagt tot de verrukkelijke Argentijnse keuken is de gehechtheid van het land aan tradities. Veel recepten zijn van generatie op generatie doorgegeven met slechts kleine aanpassingen - waardoor er werkelijk uitzonderlijke smaken zijn ontstaan.

Enkele populaire klassiekers zijn locro stoofpot (gemaakt met maïs en verschillende soorten vlees) of pastel de choclo (een klassiek zoet-hartig gerecht met een laagje rundvlees met daarop maïspuree).

Deze eerbied voor traditie helpt de unieke culinaire erfenis in stand te houden die Argentinië van andere landen in de wereld onderscheidt! 

ARGENTINIË VERTROUWT IN ZIJN KEUKEN OP ALOUDE, TRADITIONEEL BEREIDE GERECHTEN

Kortom, er zijn veel factoren die ertoe bijdragen dat de Argentijnse keuken zo goed is; van het rijke culturele erfgoed tot de toewijding aan verse ingrediënten en het behoud van oude recepten.

Of je nu op zoek bent naar iets lichts of hartigs, eenvoudig of complex - er is zeker iets te vinden op een Argentijns menu dat je smaakpapillen zal prikkelen!