ALS HET OP GEZOND ETEN AANKOMT, ZIJN SUPERFOODS VANDAAG DE DAG HOT.

Als het gaat om gezonde voeding, zijn superfoods tegenwoordig helemaal in. Je hebt waarschijnlijk wel eens gehoord van populaire superfoods als boerenkool, bosbessen en quinoa. Maar wist je dat er nog veel meer minder bekende superfoods zijn die net zo goed zijn voor je gezondheid?

In dit artikel laten we je kennismaken met 3 verborgen superfoods die je aan je dieet zou moeten toevoegen.

1. AMARANTH

Amaranth is een klein graan dat al duizenden jaren in Zuid-Amerika wordt gegeten. Dit oeroude superfood is glutenvrij, eiwitrijk en bevat alle onmisbare aminozuren die je lichaam nodig heeft. Het zit ook boordevol vitaminen en mineralen, zoals calcium, ijzer en magnesium, en is een geweldige bron van vezels.

Amaranth kan in allerlei gerechten worden gebruikt, van ontbijtpap tot salades en soepen.

2. Zwarte rijst

Zwarte rijst staat ook bekend als verboden rijst, en met reden - het was vroeger uitsluitend voorbehouden aan Chinese keizers vanwege zijn uitzonderlijke voedingswaarde.

Deze antioxidantrijke korrel bevat veel ijzer, vezels en vitamine E, en bevat minder suiker en meer eiwitten dan andere rijstsoorten. Het heeft ook een nootachtige smaak waardoor het een heerlijke toevoeging is aan roerbakgerechten, sushi en zelfs desserts.

3. Duindoornbessen

Duindoornbessen mogen dan klein zijn, maar ze hebben een grote voedingswaarde. Deze fel oranje bessen zijn een rijke bron van vitamine C, die helpt je immuunsysteem te ondersteunen, en vitamine E, die helpt je huid te beschermen tegen schade. Ze bevatten ook een reeks andere antioxidanten en gezonde vetzuren die je algemene gezondheid kunnen helpen verbeteren. Duindoornbessen worden meestal geconsumeerd in de vorm van sap of supplementen, maar ze kunnen ook worden toegevoegd aan smoothies of gebruikt als topping voor yoghurt of pap.

CONCLUSIE
Boerenkool en bosbessen zijn misschien de superfoods die alle aandacht krijgen, maar er zijn genoeg andere voedingsrijke voedingsmiddelen die je zou moeten overwegen toe te voegen aan je dieet. Amarant, zwarte rijst en duindoornbessen zijn slechts drie voorbeelden van verborgen superfoods die uw gezondheid en welzijn kunnen bevorderen.

Dus waarom laat je de gangbare superfoods niet links liggen en probeer je deze minder bekende edelstenen eens? Je lichaam zal je er dankbaar voor zijn!