Op Valentijnsdag zetten we Compass Group iedereen in de kijker met een passie voor lekker eten, net als ons. In het Engels bestaat er zelfs een speciale naam voor mensen als ons: food lovers. Ons motto is eenvoudig: “Er is geen oprechtere liefde dan de liefde voor eten” (zelfs niet op Valentijn). Ben jij ook een food lover? 

Wat is een food lover?

Denk jij al na over wat je gaat eten ’s avonds tijdens de lunch? Houd jij ook altijd plaats voor een dessert(je)? Weet jij ook altijd de beste gastronomische plekjes te vinden? Dan is het zeker! Jij ben een food lover, net als ons. Onze slogan is daar het ultieme bewijs van.

Per definitie is een food lover iemand die gepassioneerd is over koken, eten en drinken. En dit gaat veel verder dan de simpele basisbehoefte om je maag te vullen.  Een food lover is op elke hoek van e straat op zoek naar nieuwe culinaire ervaringen. Hij of zij neemt de tijd om te genieten van elke hap en kiest telkens zijn of haar ingrediënten in een winkel of menu in een restaurant alsof het de eerste keer.

We hebben het niet per se over haute cuisine, maar over genieten van smaak. Het kan zelfs gaan om een gewone rundvleescarbonade (lees: stoofvlees met frieten) of de klassieker der klassiekers, spaghetti bolognese. Ja, we weten dat het water je nu al in de mond staat!

Op zoek naar verrassingen

Sommige liefhebbers van eten zijn nogal "old school" en vertrouwen vooral op culinaire gidsen, zoals de onvermijdelijke Michelin-gids of de Gault Millau, terwijl anderen de voorkeur geven aan digitale media zoals bijvoorbeeld het yelp platform. In ieder geval zijn food lovers altijd op zoek naar verrassingen en nieuwigheden... Vaak volgen ze ook tal van foodie accounts op sociale media en hebben ze minstens 4 apps op hun telefoon waarmee ze eten kunnen bestellen en laten leveren.

Hoe je een food lover kan bekoren? Simpel: neem hem/haar elk weekend mee uit eten of naar een gezellige brunch.