Nu de behoefte aan meer duurzame voedselbronnen steeds duidelijker wordt, voelen wij ons als foodservice bedrijf sterk verantwoordelijk voor de ontwikkeling van een veerkrachtig en duurzaam systeem dat door de tijd heen sterk kan blijven.

Door consequent kwaliteitsproducten te blijven leveren, schenken we toekomstige generaties betrouwbare voedingsoplossingen - een geschenk van onschatbare waarde! We willen dan ook bewustzijn creëren over hoe we kunnen bijdragen aan een veerkrachtig en duurzaam voedselsysteem.

De eerste stap om dit doel te bereiken is het ondersteunen van de overgang van traditionele landbouwmethoden naar een circulair voedselsysteem. Om tot een circulair voedselsysteem te komen, moeten boeren overstappen van traditionele landbouwtechnieken naar geïntegreerde praktijken zoals agro-ecologie, permacultuur en agrobosbouw. Deze methoden bevorderen niet alleen de biodiversiteit en verminderen milieueffecten zoals koolstofuitstoot - ze zorgen ook voor een veilige bodemvruchtbaarheid na de oogst voor toekomstige gewasopbrengsten.

Om het evenwicht met de natuur te bewaren en negatieve milieueffecten te beperken, is het essentieel dat mensen de voordelen leren kennen van het consumeren van seizoensproducten. Het eten van lokaal geproduceerde goederen vermindert de afhankelijkheid van import en het energieverbruik door kortere aanvoerketens, waardoor ook het verpakkingsafval als gevolg van transport wordt beperkt. Met deze kennis in de hand kunnen we werken aan een gezondere planeet voor toekomstige generaties!

Om onze planeet ook verder te beschermen tegen de giftige dampen van op aardolie gebaseerde kunststoffen, moeten we ervoor zorgen dat producten naadloos kunnen worden getraceerd van boerderij tot bord en zelfs terug. Daarom is het essentieel dat we waar mogelijk afstappen van wegwerpverpakkingen en overschakelen op herbruikbare oplossingen van papier, glas of bamboe - oplossingen die niet alleen vrij zijn van gifstoffen, maar ook een circulaire economie mogelijk maken waarbij artikelen kunnen worden geretourneerd of hergebruikt zolang de reinheidsnormen worden gehandhaafd.

Ten slotte kunnen we als voedingsbedrijf bewustzijn creëren door klanten voor te lichten over hoe hun dieetkeuzes duurzaamheid beïnvloeden. We kunnen vleesloze maaltijden of flexitarische opties aanbieden, die meestal minder middelen vereisen dan gerechten met vlees - en dat alles terwijl we de smaakpapillen van de mensen blijven verwennen! Door informatie te verstrekken over waar onze ingrediënten vandaan komen - bijvoorbeeld of ze biologisch of lokaal geproduceerd zijn - kunnen klanten bovendien weloverwogen beslissingen nemen over hun aankopen.

Kortom, als leiders in de foodservice-industrie spelen we een cruciale rol bij het creëren van een duurzamere wereld voor toekomstige generaties. Het is alvast onze ambitie om onze impact op het milieu fors te verminderen zonder aan kwaliteit te moeten inboeten naar onze klanten toe.

Onze organisatie heeft de kracht om een revolutie teweeg te brengen in de wereldwijde voedseldiensten, een blijvende impact te hebben op de mensheid en een betekenisvolle verandering teweeg te brengen voor onze planeet. Bij Planet Compass gaat onze Belgische MVO-strategie niet alleen over het creëren van positieve verandering; het is een ambitie om een blijvende impact te hebben door andere organisaties te inspireren om samen met ons te bouwen aan de duurzame toekomst van morgen!