Marion werkt bij Compass sinds 2004 en is momenteel Operations Manager bij Medirest. Daar houdt ze de voedingsbehoeften van onze zorgklanten in de gaten.

"Gezondheidszorg en voeding zijn twee onderwerpen waar ik nauw mee verbonden ben. En sinds 2004 combineer ik ze allebei bij Compass Group. Ik heb al wat watertjes doorzwommen hier en ben nu Operations Manager bij Medirest. Dat is de perfect rol voor mij, want ik kan nog elke dag groeien en leren, en tegelijkertijd kan ik mijn opleiding als diëtiste goed gebruiken.

Een perfect voorbeeld is ons Tienstappenplan tegen ondervoeding bij ouderen, waar we sinds 2017 mee werken. We hebben die aanpak al in een aantal zorgcentra kunnen invoeren en we zijn heel trots op de resultaten totnogtoe: 70% van de gasten die het programma volgen kwamen al terug op een stabiel gewicht en hebben hun eetlust herwonnen, wat natuurlijk geweldig nieuws is.

De grote sterkte van het Tienstappenplan is dat we met iedereen praten die betrokken is. De chef, het verpleegkundig personeel, het animatieteam in het zorgcentrum, ... iedereen brengt zijn specifieke knowhow mee. Ik ontmoet ook vaak patiënten en hun families, en het is heel mooi om uit de eerste hand te zien hoe blij zij zijn met onze aanpak. Hun reacties maken al het harde werk dat we in het programma steken meer dan de moeite waard."

Marion Kühling