Een partner die meevoelt

Medirest is de food- en kennispartner van meer dan 65 ziekenhuizen, zorginstellingen en thuisleveringsdiensten in België. Doorheen al deze diensten leveren wij lekker, gezonde en duurzame maaltijden, met passie en een zeer specifieke knowhow klaargemaakt.

Compass employee with LiMiMotion mixed dinner for patient with physical eating disorder

De gast op de eerste plaats

In de Medirest-benadering komt de gast altijd op de eerste plaats. Dat geldt natuurlijk voor al onze segmenten, maar is toch van vitaal belang in de zorgsector, waar het gevoel van eigenwaarde en de zelfredzaamheid van een gast een grote rol spelen in zijn of haar herstel.
Voor veel van onze gasten is goed en gezond eten simpelweg een kwestie van leven of dood. Dus is het onze job en plicht om hen gezonde en voedzame maaltijden voor te schotelen die ze willen eten, en die een glimlach op hun gezicht toveren wanneer ze eten.

Eerste halte: thuisleveringen

Onze filosofie voor zorgcatering draait vooral om zelfredzaamheid, dus een eerste logische stap is om maaltijden te leveren voor patiënten die thuis verblijven. In de meeste gevallen gebruiken we hiervoor onze Steamplicity-oplossing: individueel verpakte maaltijden met een unieke bereidingsmethode die een optimale smaak, kwaliteit en presentatie garandeert.

Steamplicity staat niet enkel garant voor kwaliteit, maar het geeft de patiënt ook een vorm van vrijheid. Zij beslist zelf wanner ze wil eten en, als bonus daarbovenop, ze moet zelf een inspanning doen om de maaltijd klaar te maken. En ze kan bovendien kiezen wat ze wil eten: Medirest biedt vaste dagelijkse menus en een wekelijks alternatief, mocht de patiënt een van de maaltijden niet lusten.

Meer over Steamplicity

steamplicity logo

Kennispartner voor zorgcentra

Een tweede belangrijke pijler voor Medirest is het cateren voor zorgcentra, wat heel wat gespecialiseerde kennis vergt. Voeding is hier een heel belangrijke factor in het gezond houden van gasten. Wanneer zij niet langer zin hebben in eten, of het eten er gewoonweg niet smakelijk uit ziet, of de gast een probleem heeft met eten, zullen ze ook minder eten. Daarbij is voor veel mensen in zorginstellingen het eten een van de hoogtepunten van hun dag. Dus doen wij er alles aan om bij elke gelegenheid hun maaltijden om te toveren in iets speciaals.

Maaltijden zouden een uitnodiging tot eten moeten zijn en ze moeten alle noodzakelijke ingrediënten bevatten die de gasten nodig hebben.
Twee grote oplossingen die we aan zorgcentra voorstellen zijn ons Tienstappenplan tegen ondervoeding en onze Limimotion-maaltijdoplossing voor gasten met kauw- of slikproblemen.

Lees meer

Catering-op-maat voor ziekenhuizen

Een derde pijler van het Medirest-aanbod focust zich op ziekenhuizen, waar we o.a. zien dat de verblijfsduur van patiënten alsmaar korter wordt. Daarnaast wordt de patiënt meer en meer betrokken in het zorgproces en heeft hij de mogelijkheid om steeds meer eigen keuzes te maken, inclusief op vlak van maaltijden en diëten.
Beide ontwikkelingen zullen een stevige impact hebben op hoe wij in de toekomst omgaan met catering voor ziekenhuizen en hun patiënten.

Knappe tools voor de zorgsector

Limimotion

Van gezonde groentjes tot smaakvol vlees of vis, alle ingrediënten worden via Limimotion in gemixte vorm gepresenteerd, wat deze maaltijden uitermate geschikt maakt voor mensen met een slikprobleem. Het grote verschil met andere gemixte voeding is dat de onze heel smakelijk is en er ook aantrekkelijk uitziet via een mooie presentatie op het bord. De korte bereidingstijd via de stoomtechnologie van Steamplicity garandeert hierbij een behoud van hoge voedingswaarde en alle authentieke smaken.

care worker tapping tablet with foodware software

Foodware

Als er een ding is dat zorgmedewerkers niet op overschot hebben, is het tijd. Onze Foodware-toepassing betekent een revolutie in de manier waarop maaltijden gedistribueerd worden. Je kan elk dienblad personaliseren en zo kostbare tijd uitsparen voor andere taken.

WIJ DRAGEN ZORG VOOR ONZE GASTEN

We bieden onze klanten in de zorgsector meer dan een 'gewone' maaltijd. We bieden kennis, continue ontwikkeling en nieuwe, inzichten om van voeding een integraal deel van het zorgproces te maken. Wil je meer weten?

Contacteer ons vandaag!