Meer dan ooit moeten we nu aardig zijn voor elkaar. De gezondheidscrisis die we sinds begin 2020 meemaken, toont aan hoezeer menselijke solidariteit en tolerantie nodig zijn. De Internationale Dag van de Vriendelijkheid herinnert ons daar ook aan.

Vriendelijkheid kost niets !

Een woord of een gebaar, vriendelijkheid wordt altijd zo gewaardeerd. En vaak, zonder dat het gevraagd wordt, wordt ons deze vriendelijkheid in ruil aangeboden. De Internationale Dag van de Vriendelijkheid is een gelegenheid om uw dierbaren te laten zien hoeveel u om hen geeft. Denk aan je buren en collega's en geef ze een klein compliment. Dit is volledig gratis.

Enkele ideeën voor het doen van goede daden

Voor de Internationale Dag van de Vriendelijkheid richten we ons bij Compass Group op voeding. Want onze beste manier om een glimlach op het gezicht van mensen te toveren is door te doen waar we goed in zijn, koken. In feite praten onze chef-koks in dit artikel over hun boeiende job.

We hebben het hier over het aanbieden van voedsel, in de letterlijke zin van het aanbieden van voedsel donaties. Voor zover mogelijk en in overeenstemming met de mensen die verantwoordelijk zijn voor onze activiteiten, doneren we bij Compass Group onverkochte voedingsmiddelen en gerechten aan goede doelen. Zo kunnen we voorkomen dat we voedsel verspillen. Ook jij kunt thuis een goede daad verrichten. 

Maak een inventarisatie of sorteer door je koelkast en voedselvoorraad. Vul een doos met producten die je niet consumeert (maar waarvan de datum natuurlijk niet is verstreken!) en bied deze doos aan bij een vereniging voor de hulpbehoevende. In België is er een platform voor het beheer van giften: meer informatie vindt u op www.bourseauxdons.be. 

Stel je voor dat iedereen een beetje moeite doet, zelfs maar een paar keer per maand. In jouw geest van vrijgevigheid kun je ook door je kasten heen sorteren: het weggeven van kleren en voorwerpen die je niet meer nodig hebt, maakt mensen gelukkig en bovendien is het een mooi gebaar voor de planeet!