Battle of the Chefs: het jaarlijks terugkerend keukentornooi van Compass Group. Waar elke keukenbrigade de kans krijgt om haar talenten te tonen en haar meesterschap in de keuken te meten met die van de collega's.

Klaar voor de strijd

Elk jaar nodigt Compass Group alle keukenteams van het land uit om deel te nemen aan de selecties van de Battle of the Chefs. Teams sturen een dossier in met o.a. een uitgewerkt recept. Na beoordeling van de dossiers en de obligate halve finales blijven 10 teams over, gekozen door een jury van experts. De finalisten mogen het tegen mekaar opnemen in een live kooksessie in Tour & Taxis.

De opdracht voor 2019: creëer een nieuw hoofdgerecht in Surf&Turf thema of een vegetarisch alternatief op basis van champignons. En als tweede creatie een origineel dessert, maar zonder toegevoegde suikers. Finalisten hadden 2 maanden tijd om hun recepten op punt te stellen voor het finale live event.

D-Day

Battle of the Chefs begint in de vroege namiddag voor de deelnemers. Doel: 5 perfecte borden afleveren met hun gerechten, 4 voor tasting door de jury en 1 voor presentatie. Om het speelveld egaal te houden werden geen juryleden weerhouden van bedrijven die een deelnemend team hadden. De beoordeling gebeurde op basis van een aantal parameters waaronder creativiteit, kunde en afvalbeheer.

Vroeg in de avond kwamen de eerste Compass collega's aan en rondden de laatste teams hun menu's af. Catering voor de gelegenheid werd natuurlijk prima verzorgd door onze collega's van Gourmet Invent.

Eindelijk, rond 21u, beklom Managing Director Bart Matthijs het podium om de winnaars aan te kondigen. Het Europees Parlement en OCMW Landen gingen respektievelijk met de derde en tweede plaats aan de haal. Maar de uiteindelijke winnaar van de Battle of the Chefs 2019 was: Team Barco met chef Vicky Vromman, vakkundig bijgestaan door Frederic Thiriet en Annelies Vande Velde. Voor hen de felbegeerde trofee en een jaarlang het respect van hun collega's.

Het winnende recept: Zeebaars met Buikspek en Worteljus 

Download het recept [PDF]

[Video] Battle of the Chefs 2019