Compass Group Belgium neemt event cateraar J&M Catering over. De top-cateraar uit Schelle is marktleider in België en voert jaarlijks zo’n 3000 evenementen uit met de merken J&M Catering en Silverspoon. 

Compass Group België, onderdeel van ‘s werelds grootste foodservicebedrijf Compass Group Plc (LSE:CPG), blijft verder bouwen aan de diversificatie van haar foodservice-activiteiten.
Zo voegt Compass Group met de overname van J&M Catering een nieuwe parel toe aan de kroon waarin voorheen al Gourmet Invent en Amalthea zaten. Eerder deze maand ook werd in Nederland het gerenommeerde cateringhuis Maison van de Boer overgenomen en werd in België Fair Catering gelanceerd, gespecialiseerd in beurscatering.

Bart Matthijs, CEO van Compass Group België: “J&M Catering is een heel straffe aanwinst voor ons en we zijn heel blij dat we tot een mooie overeenkomst konden komen. De activiteiten van J&M en Silverspoon zijn absoluut complementair met die van Gourmet Invent en Amalthea. Met deze acquisitie komen we nog slagvaardiger voor de dag en kunnen we nog meer synergiën opzoeken, vooral op vlak van operations en support. Tegelijkertijd blijven we wel hameren op de eigenheid en unieke aanpak van al onze event cateraars. Dat is net hun sterkte en daar gaan we niets aan veranderen.”

“Klopt,” aldus Jan Jacobs, zaakvoerder van J&M Catering: “Met Compass Group hebben we een sterke partner die ons begrijpt, die hetzelfde duurzame verhaal uitdraagt en die ons het nodige vertrouwen schenkt om ons autonoom te blijven ontwikkelen. Onze bestuurders en het managementteam blijven dan ook volledig aan boord. Heel belangrijk voor ons: Compass Group is een sectorgenoot die onze business en klanten kent en die ons versterkt om ons eigen ambitieuze verhaal verder te kunnen schrijven. Een perfecte match dus.”

Met Gourmet Invent, Amalthea, J&M Catering en Silverspoon heeft Compass Group nu 4 topcateraars in hun portefeuille die samen het volledige gamma aan event- en hospitality catering afdekken. Het bedrijf beschikt voortaan ook over 3 grote event-productiekeukens in België. Ook de keukens van Maison van den Boer in Veghel (NL) zullen ingezet kunnen worden voor Belgische activiteiten.

In totaal stellen de 4 Belgische cateraars ongeveer 300 vaste krachten te werk. Ze verwachten om samen 5000 events per jaar van catering te voorzien, goed voor een jaarlijkse omzet van 50 miljoen.

Top-cateraar J&M catering maakt vanaf nu ook deel uit van Compass Group Belgium.