Brussel, 28 april 2021 - Compass Group, globale marktleider in food services, houdt vandaag haar vijfde Stop Food Waste Day, een internationale actiedag die aandacht vraagt voor de strijd tegen voedselverspilling. Ze werkt daartoe samen met partners, leveranciers en klanten over de hele wereld.

Stop Food Waste Day werd in 2017 gelanceerd door Compass Group USA, maar is inmiddels een jaarlijks, mondiaal evenement dat aandacht vraagt voor het probleem van voedselverspilling. Zo wil Compass doorheen heel de voedselketen, farm-to-fork, de hoeveelheid food waste terugdringen. In de 45 deelnemende landen focust Stop Food Waste Day in samenwerking met leveranciers, werknemers en klanten op het aanbrengen van oplossingen voor dit globale probleem.

Activiteiten in België zijn, o.a.:

  • Heel de maand april awareness-blogs via www.compass-group.be
  • Heel de Stop Food Waste week speciale menus in deelnemende Compass-restaurants over het hele land
  • Speciale episode van The Food Compass podcast met focus op voedselverspilling (https://the-food-compass.captivate.fm/)
  • Sociale mediacampagne met de hashtag #stopfoodwasteday om meer interesse te wekken, zowel lokaal als wereldwijd.

Daarnaast zijn er internationale sprekersevenementen, waaronder een virtueel panel in de VS in samenwerking met Food Tank, met sprekers van Google, Microsoft, de USDA Food Loss and Waste Liaison, evenals verschillende non-profitorganisaties en influencers, bedoeld om meer bewustzijn over dit onderwerp te creëren.

Dominic Blakemore, Chief Executive, Compass Group, zei: "Een derde van al het voedsel dat wereldwijd wordt geproduceerd, wordt elk jaar verspild, en naarmate de wereld herstelt van de pandemie, is het probleem van voedselverspilling nog nooit zo belangrijk geweest. Als wereldleider op het gebied van foodservice hebben we een duidelijke rol te spelen in het stimuleren van permanente verandering in onze branche. We weten dat de grootste impact alleen mogelijk is door samen te werken met onze briljante leveranciers, partners, klanten en consumenten in de 45 landen waarin we actief zijn. Ondanks het moeilijke afgelopen jaar, zijn onze teams gefocust gebleven op het verminderen van voedselverspilling, maar we weten dat er veel meer nodig is om blijvende, duurzame verandering te bewerkstelligen. Daarom blijven we vandaag en elke dag onze teams en klanten informeren over hoe ze hun rol kunnen spelen bij het verminderen van voedselverspilling terwijl we verderwerken aan een duurzamere toekomst."

Seppe Eloot, Sustainability Manager, Compass Group Belgium: "Samen met onze partners, leveranciers en dankzij het harde werk van onze uitstekende keukenmedewerkers bestrijden we 365 dagen per jaar voedselverspilling. Stop Food Waste Day is voor ons een kans om te benadrukken wat we doen en om meer bewustzijn rond het probleem te creëren."

WIJ MENEN HET MET DIE PLANEET ONS

Niet overtuigd dat een gigant als Compass Group echt inzit met een betere wereld?
Daag ons uit en we overtuigen je graag!

Daag ons uit