(foto: volkorenpenne en geroosterde rootsvegetables met currysaus en cocosmelk - uit het vegetarische aanbod van Scolarest)

---

Brussel, 26 april 2021 – Vandaag engageert Compass Group zich voor de Green Deal Eiwitshift van de Vlaamse Overheid. De Green Deal vraagt aandacht voor een snellere afbouw van de consumptie van dierlijke eiwitten ten voordele van plantaardige.

Meer dan 60 partners bevestigen vandaag hun engagement voor de Green Deal Eiwitshift van de Vlaamse Overheid.  Met deze Green Deal streeft de Vlaamse Overheid naar een betere verhouding tussen dierlijke en plantaardige eiwitten in het voedingspatroon van Vlaamse huishoudens. Om dat te bewerkstelligen brengt ze actoren uit het ganse voedingssysteem samen om te werken aan een gezonde en milieuverantwoorde eiwittransitie.

Seppe Eloot, Sustainability Manager bij Compass Group België : “Vlamingen zijn nog steeds genieters. Ons voedingspatroon is niet enkel van hoge kwaliteit, maar ook heel divers. Maar het kenmerkt zich ook door een hoog aandeel dierlijke producten en een te lage consumptie aan groenten, fruit, volle granen en peulvruchten. Dus we eten lekker en divers, maar de impact op onze gezondheid en ons leefmilieu is nog te hoog. Met deze Green Deal wil Vlaanderen het draagvlak vergroten en meer mensen laten kennismaken met de mogelijkheden van plantaardige eiwitbronnen. Die zijn immers niet enkel lekker en goed voor ons, maar ook goed voor de planeet.
Voor Compass Group België is de ondertekening van deze Green Deal eerder een bestendiging van eerdere engagementen die we aangingen. Plant-forward is immers al heel nauw verweven met onze Planet Compass CSR-strategie. Op het terrein besteden we al heel veel aandacht aan plant-based voeding, zowel op dagelijkse basis als met speciale events zoals World Meat-Free Week, World Vegetarian Day en natuurlijk onze fruit en groente van de maand die we telkens met tips, tricks en recepten intern en extern promoten.”

De Green Deal Eiwitshift is een van de 13 Green Deals die de Vlaamse Overheid opzet om de groene economie te ondersteunen, waarbij ernaar gestreefd wordt om synergieën te vinden tussen economie en ecologie om de gestelde economische én milieudoelstellingen te halen.

WIJ MENEN HET MET DIE PLANEET ONS

Niet overtuigd dat een gigant als Compass Group echt inzit met een betere wereld?
Daag ons uit en we overtuigen je graag!

Daag ons uit