Op 17 februari ll. nam Belfius als eerste klant van Compass Group de Too Good To Go-app in gebruik in haar hoofdkantoor in Brussel. Meteen een nieuwe stap voor de foodservicespecialist die zo een extra initiatief toevoegt aan haar groeiende portfolio van duurzame oplossingen. 

Het gaat hard voor Compass Group België. Het filiaal van de Engelse foodservice multinational sloot haar boekjaar af met een heel aantal nieuwe contracten én een retentiepercentage van 98%. Daarnaast fungeert België ook als wereldwijd pilootland voor het nieuwe, internationale See-Care-Share HSEQ-programma van Compass Group én mocht het voor de eerste keer een Too Good To Go-programma lanceren bij een grote klant, Belfius. Met succes, want in de eerste week registreerden al 800 Belfius-werknemers zich op het platform.

Full-time Sustainability Manager
Om het e.e.a. in goede banen te leiden ging het bedrijf op zoek naar een full-time Sustainability Manager, en vond die in de persoon van Seppe Eloot, bio-ingenieur met een ruime ervaring in duurzaamheidsinitiatieven.

Seppe: “Ik was aangenaam verrast door de focus die er bij Compass ligt op duurzaamheid én door hun wil om daar nog veel meer op in te zetten. Naast de gekende initiatieven als Too Good To Go, Good Food, Green Deal, enz. zijn er heel veel kleine en grote acties die elke keuken elke dag onderneemt. We hebben de ganse lijst van acties en initiatieven in kaart gebracht en geanalyseerd, samen met het Gentse Make Sense. Mijn taak nu om op basis van die analyse een sterk en efficiënt verhaal van te maken van onze activiteiten op vlak van duurzaamheid.”

Planet Compass
Om het veelvoud aan eigen en externe initiatieven een gezicht te geven lanceert Compass Group bovendien Planet Compass
“We doen enorm veel op vlak van veiligheid, duurzaamheid en ontwikkeling en op de duur wordt het lastig om over al die initiatieven apart te communiceren,” aldus Johan Poelmans, Business Development & Marketing Manager bij Compass Group. “Seppe zal ervoor zorgen dat we onze volle aandacht richten op de juiste initiatieven; met Planet Compass kunnen we gericht communiceren en ervoor zorgen dat we nog meer mensen – intern én extern – aan boord krijgen.”