Gezond eten is iets waar we allemaal naar zouden moeten streven en met nieuwe trends die elk jaar opkomen, zou het gemakkelijker dan ooit kunnen zijn om af te vallen en gezond te blijven. 

Laten we eens in de toekomst kijken en enkele van de top foodtrends verkennen die voor 2023 worden voorspeld en die je kunnen helpen bij het afvallen.

PLANTAARDIGE EIWITBRONNEN

Een van de grootste foodtrends in 2023 zal vermoedelijk plantaardige eiwitten zijn. Nu meer mensen alternatieven zoeken voor vlees als hun belangrijkste eiwitbron, gaan plantaardige eiwitten naar verwachting steeds populairder worden. Peulvruchten, noten, zaden en andere plantaardige bronnen zitten allemaal boordevol voedingsstoffen en bieden grote gezondheidsvoordelen en zijn bovendien heerlijke opties bij het plannen van maaltijden. Dit soort eiwitten bevat ook veel minder vet dan dierlijke eiwitten, wat betekent dat je hetzelfde aantal calorieën kunt eten, maar meer voedingsstoffen binnenkrijgt!

KETO DIET

Het keto dieet is een koolhydraatarm dieet dat de laatste jaren aan populariteit heeft gewonnen. Het keto dieet werkt door je lichaam in een toestand te dwingen die bekend staat als "ketose", waardoor je lichaam vet verbrandt in plaats van glucose voor energie. Door dit dieet te volgen, kan je je calorie-inname verminderen en toch voldoende macro- en micronutriënten binnenkrijgen uit gezonde vetten zoals avocado, olijfolie en kokosolie. Het keto dieet elimineert ook verwerkte suikers uit je dieet, wat helpt om het verlangen naar ongezonde snacks en suikerhoudende traktaties te temperen.

PLANTAARDIGE SMOOTHIES

Smoothies worden steeds populairder vanwege hun veelzijdigheid en gemak. Het zijn geweldige ontbijt- of snackopties en ze zitten boordevol vitaminen, mineralen, vezels en antioxidanten die helpen bij het afvallen doordat ze je langer een vol gevoel geven. Fruit zoals bananen of mango's zijn geweldige toevoegingen aan smoothies, omdat ze natuurlijke zoetheid geven zonder al te veel extra calorieën of suiker toe te voegen. Het toevoegen van groenten zoals spinazie of boerenkool verhoogt ook de voedingswaarde, terwijl het nog steeds heerlijk smaakt!

Conclusie

Als we vooruitblikken naar 2023 zijn er veel interessante voedingstrends die mensen kunnen helpen gewicht te verliezen en toch te genieten van maaltijden die lekker smaken! Plantaardige eiwitten zijn een uitstekende manier om alle essentiële aminozuren binnen te krijgen zonder dierlijke producten te consumeren; het keto-dieet helpt verwerkte suikers uit ons dieet te bannen; en plantaardige smoothies zijn voedzame snacks of maaltijden voor onderweg!

Welke dieetbeperkingen je ook hebt, er is zeker voor elk wat wils, dus houd deze opkomende voedseltrends in 2023 in de gaten!