Was het leven een Hollywoodproductie, dan zou ergens in 2020 een suffe wetenschapper (mogelijks met een alcohol- of relatieprobleem) opgestaan zijn van tussen zijn kolven om wars van alle tegenstand en met een geweldige soundtrack het virus uit te roeien, de mensheid te redden en er in 1 tijd vandoor te gaan met het meisje. Ergens in dit beeld zie ik Bruce Willis. En explosies.

Jammer genoeg is dit de echte wereld. Die waar Moeder Aarde afgelopen jaar aan de deur klopte om ons, mensheid, nog even heel duidelijk te maken dat zij nog steeds, helemaal en absoluut, de baas is.

De grootste rampen die we kennen uit ons recente verleden werden – toeval of niet – steevast gevolgd door periodes van vreugde, vrijheid en verandering: de roaring twenties na W.O. I en de Spaanse Griep; de atomic fifties en swinging sixties na de Tweede Wereldoorlog. Een leven in technicolour, aan tweehonderd per uur!

Maar terwijl we collectief wachten op korte rokjes, nieuwe muziek en een culturele boom moet er toch nog het een en ander uitgeklaard worden. Dus is hier onze versie van wat er in 2021 zal gebeuren. Misschien!

uit uw kot!

Als een parelduiker die door het oppervlak breekt en zich laaft aan heerlijk verse lucht, zullen mensen van zodra het kan/mag ramen, deuren en zintuigen opensmijten om te genieten van al het goede dat het leven biedt: van lekker eten, geweldige ervaringen, mooie verhalen…

van comfort food tot unieke eetervaringen

Meer dan ooit zullen mensen willen genieten van de hele eetervaring: van gezond, comfortabel en heerlijk eten aan de ene kant, tot af en toe een unieke dinerervaring aan de andere. Denk aan restaurants met Michelinsterren, tastings en private dining in elke mogelijke vorm.

take away en levering, maar net iets anders

Takeaway en levering blijven boomen, en niet enkel in de traditionele fastfood. Wanneer de zintuigen, de goesting en het budget terug zijn zal er een steeds grotere vraag komen om ook thuis van opmerkelijke restaurantervaringen te genieten.

Het enige wat daarbij enigszins in de weg staat is locatie! De traditionele grote jongens in de delivery blijven sterk gelimiteerd tot verstedelijkte gebieden. De rest van het land zal het ‘moeten stellen’ met geweldige, lokale eetgelegenheden voor lekker eten aan huis. En dat geeft die zaken het perfecte platform om terug te komen, klanten te vinden en te groeien.

Plant-based: voorbij de hype

Vegetarisme kennen we ondertussen al een hele tijd en we kunnen wel stellen dat de hype stilaan voorbij is. En gelukkig maar! Zonder de hype krijgen vegetarische maaltijden eindelijk de kans om te tonen wat ze zijn: echt, eerlijk en superlekker.

Veganisme gaat dit jaar eindelijk echt doorbreken, naar het schijnt. Dat maakt dan ongeveer het vierde jaar op rij dat we dat statement lezen in de toonaangevende magazines. Volgens ons gebeurt dat niet.
Niet, tenzij veganisme – zoals vegetarisme – de baggage achterwege laat (de opgeheven vingertjes van “experts”, de vegan in-crowd mentaliteit, …) en wordt waar veel mensen ontzettend naar verlangen: eerlijk, heerlijk en rechtdoorzee voedsel!

Wat we in 2021 zullen zien is dat meer en meer chefs in alle segmenten geweldige plant-based gerechten zullen ontwikkelen, zonder verpinken, en ook zonder overbodige toeters, bellen en ‘-ismes’.

Foodservices of Food-as-a-service?

Wij vonden dat de food services sector pre-Corona serieus ingedommeld was. Dat het tijd was voor een stevige make-over en nieuwe toekomstperspectieven. Covid-19 maakte die oefening net iets minder academisch. Nieuwe ideeën, nieuwe modellen en methodes waren broodnodig als we niet wilden dat onze toekomst opmerkelijk veel op ons verleden zou lijken.

We dachten dat onze sector er hoedanook eentje van food-as-a-service zou worden. Met een modulaire en flexibele aanpak die de noden van elke klant zou afdekken. Met een nieuwe mix van traditionele business, convenience en retail. Covid-19 heeft die denkpiste voor ons enkel maar bevestigd.

Dus hebben we de tweede helft van 2020 een hele reeks gloednieuwe, modulaire foodconcepten en -modellen ontwikkeld om onze klanten en gasten tot ver na 2021 te verlekkeren.

Kijk even naar The Workshop, het eerste nieuwe concept dat een eigen webstek kreeg. De rest volgt snel!

Hoedanook: 2021 wordt ongemeen spannend. En lekker!

onze nieuwe concepten geven onze food services een boost

Contacteer ons en hoor als eerste hoe onze nieuwe concepten de eetbeleving bij onze klanten en gasten zullen veranderen!

Vraag meer informatie