Vanaf 7 maart start Scolarest in scholen met het aanbieden van vleesproducten met de helft minder vlees onder de naam ‘Helfty’.

Voeding is van onmisbaar belang voor scholen bij de zorg van hun leerlingen.

Scolarest, onze partner die in België meer dan 220 restaurants beheert in onderwijsinstellingen, werkt hard om te garanderen dat de maaltijden die in hun scholen geserveerd worden, steeds van hoge kwaliteit, gezond en veilig zijn. Daarnaast willen ze de leerlingen ook bewust maken van het zorgen voor onze planeet en welke rol voeding daarbij speelt.

Vanaf 7 maart start Scolarest in scholen met het aanbieden van vleesproducten met de helft minder vlees onder de toepasselijke naam ‘Helfty’. Helfty is gehakt vlees dat voor de helft vermengd wordt met vegetarische ingrediënten bereid door onze partner Solina en Viangro

De leerlingen kunnen zo genieten van bijvoorbeeld smaakvolle burgers die voor de helft minder vlees bevatten. De burger is gezond en duurzaam. De productie van vlees heeft namelijk een enorme impact op het milieu en het terugschroeven hiervan is een positieve attitude die zo ook gestimuleerd wordt. Door eens wat minder vlees te eten, willen we Scolarest leerlingen aanmoedigen om hun ecologische voetafdruk verder te verkleinen.

Bij Helfty producten wordt dus voor de helft minder vlees gebruikt, maar de smaak en beet blijven onaangetast. Door het gebruik van een innovatieve mix van plantaardige vezels en eiwitten op basis van voornamelijk tarwe blijft een smaakvolle textuur gegarandeerd. De Solina en Viangro mix bestaat voor 30% uit plantaardige eiwitten, 10% zonnebloem olie, 60% water en verschillende kruiden. Het aanbod bestaat momenteel uit hybride kippengehakt, varkensgehakt en rundgehakt, gaande van chipolata's tot zelfs blinde vinken. We hebben dit hybride vlees ook blindelings laten testen door 90 top-chefs, die het unaniem hebben goedgekeurd. Een Helfty hamburger is dus net zo lekker als een gewone (als hij al niet lekkerder is). 

Wij zijn bij Compass Group Belgium oprecht trots op deze aanpassing. Hiermee garanderen we verder gezonde, veilige en duurzame maaltijden van topkwaliteit voor alle leerlingen uit de onderwijsinstellingen van Scolarest.

SLIMMER ETEN / EET SLIMMER

Wil je weten hoe eten je slimmer maakt, of gewoon hoe je slimmer kan eten?
We helpen je graag met de basics.

Contacteer ons vandaag nog!