Woonzorgcampus Oleyck laat bewoners genieten van lokale keuken

Woonzorgcampus Oleyck introduceert het concept ‘lokale dagen’ om de bewoners te laten genieten van lekkere streekproducten. Achtmaal per jaar zal er die dagen maximaal gebruik gemaakt worden van de producten die lokale leveranciers en producenten kunnen aanbieden. Op 16 maart vond de eerste lokale dag plaats. Chef-kok Jurgen zette een klassieke “stoverij” op het menu, maar dan wel gemaakt met het lekkere streekbier Tumulus. Een gesmaakt initiatief dat ook kon rekenen op de enthousiaste ondersteuning van het bestuur! De creatieve van de chef wordt er erg naar waarde geschat, alsook de prima opvolging door operations manager Jos Broux.

Woonzorgcampus Oleyck vernieuwde begin dit jaar de samenwerking met Compass Group Belgium en Medirest, na een tevreden collaboratie van al twintig jaar. De komende vier jaar staan we in voor het beheer van de centrale keuken en de bereiding van de maaltijden voor het woonzorgcentrum, het dagelijks verzorgingscentrum, de maaltijden aan huis, de wijkwerking en kinderdagverblijf Ons Zonneke.

Eddy Vandenbosch, schepen bevoegd voor welzijn ligt toe: “Bij de keuze voor de leverancier speelde de kwaliteit van het dienstenpakket een belangrijke rol. Met de introductie van ‘lokale dagen’ wil de firma de nadruk leggen op lokale producten en dit vooral in het kader van duurzaamheid, respect voor lokale smaken en het welbevinden van de bewoners. Dit is een opdracht die het bestuur heel nauw aan het hart ligt en dus regelmatig herhaald zal worden.”

Gary Peeters, schepen van toerisme en senioren: “We staan als lokaal bestuur volledig achter het korte ketenverhaal. Compass Group zal samen met het bestuur bekijken welke lokale producten kunnen opgenomen worden in het project. We vinden het fijn dat we de bewoners en de bezoekers van de campus zo kunnen laten proeven van al het lekkers dat onze regio te bieden heeft.”

WIJ DRAGEN ZORG VOOR ONZE GASTEN

We bieden onze klanten in de zorgsector meer dan een 'gewone' maaltijd. We bieden kennis, continue ontwikkeling en nieuwe, inzichten om van voeding een integraal deel van het zorgproces te maken. Wil je meer weten?

Contacteer ons vandaag!