Het label "Good Food", gecreëerd door Leefmilieu Brussel, ondersteunt en begeleidt restaurants die betrokken zijn bij een duurzame aanpak. De criteria voor dit label zijn vastgesteld op basis van de belangrijkste principes van de Good Food-strategie: consumptie van lokale en seizoensgebonden producten, voedsel dat met respect voor de planeet wordt geproduceerd, alternatieven voor dierlijke eiwitten, en niet te vergeten de vermindering van voedselverspilling.

Good Food bij ISB

Franco Golisano, van de Internationale School van Brussel, legt uit: "We zijn meer dan trots op de toekenning van het Good Food-label aan Two Forks. Ons werk gaat echter veel verder terug, we kiezen al meer dan 10 jaar voor lokale en seizoensgebonden producten. Wij kopen van Belgische producenten. We hoefden dus geen grote moeite te doen, want we hadden verschillende biologische certificaten. We hebben ons geconcentreerd op bepaalde punten, zoals recycling en compost. Onze acties in de ISB-kantine waren al op de goede weg! »

Voorbij de twee vorken van het Good Food-label

Het op één lijn brengen met de criteria van het label is niet voldoende. Bij Compass Group willen we het bewustzijn van consumenten van alle leeftijden vergroten. Bij ISB hebben we gemerkt dat kinderen heel enthousiast zijn om ons te helpen onze kantine te verduurzamen. We hebben het plastic afval verminderd en voorzien drankendispensers, met herbruikbare bekers. Tegelijkertijd hebben we de frisdranken geëlimineerd en vervangen door gezondere alternatieven.

Franco vervolgt: "Ik ben altijd op zoek naar nieuwe en verbeterde producten. Ik zoek ideeën, ik heb veel aandacht voor voedselbeperkingen en allergieën, om zo adequate oplossingen te kunnen bieden. Soms maken ouders zich zorgen als hun kind bijvoorbeeld allergisch is voor melk of geen vlees eet. Het goede nieuws? Bij Compass Group bieden we voortdurend lactosevrije, glutenvrije en vegetarische alternatieven aan. "

Een betere toekomst garanderen

We verzekeren dat we altijd bereid zijn om uitdagingen aan te gaan die de gezondheid en het welzijn van de mensen die komen genieten van de maaltijden in onze eetgelegenheden verbeteren. Onze tweede doelstelling is het bieden van duurzame oplossingen die de consument en het milieu ten goede komen. Het Good Food-label stelt ons dus in staat om twee vliegen in een klap te vangen, en is een mooi bewijs van ons streven naar succes. Ontdek de labels van onze keukens:

Ontdek meer over onze keuken bij International School of Brussels