De gevolgen van de gezondheidscrisis in verband met Covid-19 zijn talrijk, met name in de horecasector. We hebben te maken met strenge en complexere regels. Bij Compass Group staan we klaar om de uitdaging aan te gaan. In dit artikel beschrijven we de belangrijkste veranderingen om te voldoen aan de post-covid normen. 

Onze prioriteit: het welzijn en de gezondheid van de consument

Eerst en vooral zorgen we ervoor dat we de veranderingen doorvoeren die nodig zijn om alle consumenten een veilig gevoel te geven. Natuurlijk moeten we sociale afstand en gezondheidsregels respecteren (zoals constante desinfectie en het dragen van maskers). 

Hygiënecontroles zijn nu nog strenger en frequenter. Bij Compass Group kunnen we altijd rekenen op het advies van ons HSEQ-team. Zo hebben we bijvoorbeeld onze service, betaal- en schoonmaakmethoden herzien. We kunnen de producten niet meer presenteren in mooie counters of in zelfbedieningsbuffetten, maar moeten elk bord apart klaarmaken en de bestelling kant en klaar aan de gasten aanbieden.

Alternatieven vinden

Massabijeenkomsten zijn niet meer toegestaan en er zijn minder plaatsen beschikbaar aan de tafel. We proberen de consument zo goed mogelijk door de verschillende gebieden te leiden, met behulp van wegwijzers en displays. Daarnaast richten we ons ook op kant-en-klare maaltijd- en menu-oplossingen. Dit heeft twee voordelen: de wachtrijen zijn korter en het risico op besmetting wordt tot een minimum beperkt. Daarom bieden wij sandwiches in individuele verpakkingen, salades en soepen in containers aan. Dit alles uiteraard met gerecycleerde en/of recycleerbare materialen, zoals reeds voorzien in ons Planet Compass programma.

Tenslotte maakt onze Click4Food-applicatie het eenvoudig om te bestellen en te betalen via een computer of een mobiel apparaat. In een paar klikken kiezen consumenten hun gerechten en zijn ze het eens over het tijdstip van afhalen. Een ideale oplossing om te voldoen aan de post-covid normen.