Vanuit de overtuiging dat vegetarisch koken leuk, trendy maar ook heel lekker kan zijn schotelden we onze sterrenchefs de volgende uitdaging voor: bedenk vegetarische recepten waar je zelf van zou smullen!

Het resultaat mag er zijn: eenendertig heerlijke vegetarische maaltijden om van te watertanden, nu samengebundeld in een vegetarisch kookboek voor scholen met de titel ‘Vedge’, de nieuwe veggie bijbel van Scolarest.

Scolarest - Vedge

In een schoolomgeving is vegetarisch koken niet altijd eenvoudig. Scholieren kiezen vaak niet voor vegetarisch als eerste keuze. Daarnaast liggen de eisen van een schooldirectie en ouders soms hoog: maaltijden dienen zo duurzaam, bio en lokaal mogelijk te zijn, maar tegelijkertijd ook goedkoop.

Gelukkig behoort lekker, gezond en voedzaam vegetarisch koken ook tot het arsenaal van onze Scolarest-chefs. Wat dacht je bijvoorbeeld van een krokante groententaco met feta, of een verfijnde vegetarische risotto met verse kaas en pijpajuintjes? De tijd dat het vegetarische aanbod zich nog beperkte tot lasagne, veggieburgers of mozzarellabolletjes ligt ver achter ons.

In ‘Vedge’ vind je een grote variatie aan unieke vegetarische culinaire creaties terug. Eenendertig toprecepten waarmee we ongetwijfeld schooldirecties en leerlingen kunnen overtuigen om steeds meer de vegetarische kaart te trekken.

Als extra inspiratiebron zijn er ook enkele leuke quotes van bekende vegetariërs opgenomen in het boek. Onder andere Ariane Grande, Albert Einstein en Brad Pitt vertellen waarom het goed is om af en toe geen vlees op je bord te leggen. Kom maar op met die potato burger dus.

Directeur van Scolarest Fred De Deken overhandigde vandaag alvast het eerste exemplaar van ‘Vedge’ aan de schooldirectie van het Technisch Instituut Heilige Familie in Brugge.

Veel kookplezier!