Tweesterrenchef David Martin tekent voor twee jaar exclusief bij topcateraar Gourmet Invent. De topchef en eigenaar van La Paix** (Anderlecht) zal Gourmet Invent bijstaan bij de verdere ontwikkeling van retailmerk Tom & Della’s.

David Martin by Rahi Revzani

Net een jaar geleden lanceerde Gourmet Invent Tom & Della’s, een retaillijn van premium slaatjes voor moederhuis Compass Group Belgium. Om de verdere ontwikkeling van nieuwe lijnen te verzekeren doet het vanaf vandaag beroep op tweesterrenchef David Martin.

Bart Vandendooren, CEO Gourmet Invent: “De ontwikkeling van Tom & Della’s heeft het afgelopen jaar niet stilgestaan, integendeel. We blijven hard werken op productontwikkeling en -innovatie. Kwaliteit en topniveau staan daarbij voorop. Om ons daarbij te helpen vroegen we David Martin om onze chefs te ondersteunen.”

David Martin is geen onbekende voor Gourmet Invent. Recent werkte het bedrijf nog samen met Martin en Filip Claeys (De Jonkman **) voor de ontwikkeling van The Experience Box: een thuisgeleverde box met culinaire maaltijden voor de eindejaarsperiode. Maar écht bekend is Martin natuurlijk voor zijn werk bij La Paix ** in Anderlecht. Met zijn aandacht voor details en techniek én met verrassende smaakcombinaties toverde hij de topbrasserie van zijn schoonouders om in een tweesterrenrestaurant. Gault&Millau kroonde hem daarvoor in 2019 ook al tot Chef van het Jaar.

David Martin: “Ik sta ervoor bekend om tegen de stroom in te gaan en nieuwe dingen te proberen tegen de heersende trends in. Dat is trouwens de enige manier om die trends voor te zijn en op het scherp van de snee te blijven werken. De samenwerking met Gourmet Invent dwingt me om weer anders na te denken over de dingen die ik creëer, de kooktechnieken die ik gebruik, de producten, enz. Ik kijk er dan ook naar uit om samen met hen nieuwe creaties te maken en naar het publiek te brengen.”

Voor Gourmet Invent is dit de derde aankondiging op korte tijd. Het bedrijf verhuisde begin 2021 naar een gloednieuwe productie-eenheid in Nazareth (Gent) en eerder deze week kondigde het een verregaande samenwerking aan met collega-topcateraar Amalthea.

Bart Vandendooren: “Het afgelopen jaar was een annus horibilis voor heel wat sectoren, waaronder de onze. Wij hebben die luwte aangegrepen om onze grenzen te verleggen, en niet enkel op culinair vlak. Er beweegt enorm veel in de horeca, de food, de retail, … De mogelijkheden voor kruisbestuiving zijn legio. Daar willen wij absoluut een grote rol in spelen, en daarin delen we ook David’s visie: als je echt top bent volg je geen trends, maar creëer je ze.”

Over Tom & Della’s

Tom & Della’s is sinds maart 2020 het premium retailmerk van Compass Group Belgium. Het Tom & Della’s gamma wordt continu uitgebreid en bestaat momenteel vooral uit maaltijdsalades van topniveau. Ontwikkeling en productie liggen in handen van Gourmet Invent. Alle Tom & Della’s-Producten worden manueel bereid in de eigen productiehub in Nazareth. Voor de samenstelling gebruikt Gourmet Invent enkel kwaliteitsproducten, zonder toevoeging van smaak- of kleurstoffen.  

Over Gourmet Invent

Gourmet Invent behoort al jaren tot de top 3 in de Belgische cateringwereld. Het bedrijf heeft ruim 30 jaar ervaring en een uitstekende reputatie op vlak van private events, hospitality catering en corporate events. Het is vooral bekend als huiscateraar van Waregem koerse, Jumping Mechelen, de Ghelamco Arena (AA Gent), het Jan Breydelstadion (Club Brugge), het Regenboogstadion (Zulte Waregem) en het Bosuilstadion (Royal Antwerp FC). Het werkt bovendien samen met een zeventigtal partnerlocaties over heel België, waaronder ICC Gent, Hippologgia, Brussels Expo en Flanders Expo. 
Gourmet Invent is sinds 2019 een onderdeel van Compass Group Belgium. Het verhuisde recent (Januari 2021) naar een gloednieuwe productieruimte in Nazareth, bij Gent. Het bedrijf stelt 60 medewerkers tewerk en heeft een jaaromzet van 13 miljoen euro.

onze nieuwe concepten geven onze food services een boost

Contacteer ons en hoor als eerste hoe onze nieuwe concepten de eetbeleving bij onze klanten en gasten zullen veranderen!

Vraag meer informatie