5 oktober staat in het teken van de Internationale Dag Van de Leerkracht. Leerkrachten spelen immers een sleutelrol bij het opleiden van de volwassenen van morgen. Ze zijn een bron van vooruitgang en inspiratie: deze cape-loze helden met hun prachtige beroep verdienen een dagje in de spotlights.

De afgelopen maanden, in tijden van nood, hebben we gezien hoeveel steun scholen en leerkrachten nodig hebben. Nu, in 2020, is het meer dan ooit belangrijk om het recht op onderwijs te beschermen en ons aan te passen aan het ‘nieuwe normaal’ dat een gevolg is van de coronacrisis.

Goed leren eten

We kunnen het moeilijk hebben over de Internationale Dag van de Leerkracht zonder Scolarest te vermelden. Als food services experten werken we nauw samen met schooldirecties en leerkrachten over het hele land, en is het onze plicht om het bewustzijn omtrent gezonde voeding te vergroten. Daarbij leggen we onderwijzers, leerlingen én ouders uit hoe ze kunnen genieten van gezonde en duurzame maaltijden. Ons doel? Gezonde voeding stimuleren en ervoor zorgen dat ‘onze’ leerlingen de energie hebben om zich een hele dag te focussen op hun schoolwerk.

Lang leve de EnergIQ lessen

Ons EnergIQ-programma  is een online (op)voedingsplatform dat een veelvoud aan thema’s rond voedsel behandelt. We doen dat d.m.v. blogartikels, spelletjes, recepten, workshops en zelfs volledige lessenpakketten die onderwijzers via het platform gratis kunnen downloaden en gebruiken. Onderwerpen zijn, o.a.: duurzame producten (lokaal en seizoensgebonden), vitamines, gezond drinken, de voedselpiramide, vergeten groenten, en nog veel meer.

Eén van de grote thema’s het afgelopen jaar was World Food Day, een internationale dag onder de auspiciën van de Verenigde Naties. Het daaraan verbonden activiteitenpakket op Energiq.net helpt leerlingen om beter te leren eten, bvb. door op zoek te gaan naar de herkomst van bepaalde ingrediënten of door met koelkastrestjes een heerlijk en gezonde maaltijd te maken.

Scolarest in actie

Wil je meer weten over Scolarest en hoe we tewerk gaan? Kijk dan even naar onze case study over de International School of Brussels, waar chef Franco Golisano geweldig werk levert, samen met ‘zijn’ pupillen.