In de Nieuwenbosch Humaniora in Gent tekende Compass Group Belgium vandaag samen met sectorgenoten en onder toeziend oog van Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits het nieuwe Charter voor gezonde, evenwichtige en duurzame schoolmaaltijden.

Scolarest: healthy school meals

Bart Matthijs, Managing Director Compass Group Belgium: “Voor ons is de ondertekening van het nieuwe charter een bevestiging van ons jarenlange engagement naar leerlingen, ouders en scholen toe. En dat gaat verder dan de dagelijkse maaltijden. Sinds geruime tijd zetten wij heel sterk in op Energiq, ons (op)voedingsplatform voor scholen. Aan de hand van workshops, blogs, recepten en vooral kant-en-klare lessenpakketten maken we leerkrachten, leerlingen en ouders op een toffe manier bewust van het belang van gezonde voeding. Die bewustmaking is broodnodig.”

Het nieuwe charter komt er voornamelijk op vraag van Compass Group en andere cateraars. Scholen zijn zich immers niet altijd bewust van de veelvoud aan details en criteria waar hun cateraars zich aan houden bij het aanbieden van degelijke schoolmaaltijden. De cateraars zullen, d.m.v. praktijkvoorbeelden, meer informatie verspreiden over o.a. de beperking van overconsumptie, het voorkomen van voedselverspilling, het gebruik van seizoensproducten en het inspelen op de korte keten.

Bart Matthijs: “Afgelopen woensdag, 24 april, stond bij ons in het teken van Stop Food Waste Day, een internationale actiedag van Compass Group die inmiddels wereldwijd weerklank vindt en de focus legt op het vermijden van voedselverspilling. Ons doel moet eigenlijk zijn ervoor te zorgen dat we die Stop Food Waste Day op termijn kunnen afschaffen. En ik ben ervan overtuigd dat we dat kunnen verwezenlijken als we samen met leerlingen en scholen aan de slag gaan. Jong geleerd is immers oud gedaan.”

Compass Group beheert in België onder de naam Scolarest meer dan 220 restaurants in educatieve instellingen. Dagelijks genieten duizenden kinderen en jongeren tussen 2,5 en 18 jaar oud van lekkere, evenwichtige en gezonde maaltijden.

Meer over Scolarest