Ter gelegenheid van de Internationale Vrouwendag willen we onze vrouwelijke collega's in de schijnwerpers zetten die, net als onze mannelijke collega's natuurlijk, het belangrijkste ingrediënt vormen in het recept tot ons succes. We presenteren de portretten van vele vrouwen van onze keukens tot aan het hoofdkantoor.

Internationale dag van de vrouwenrechten in 2020

8 maart viert alle vrouwen. Bovenal is het bedoeld vrouwen te eren die gestreden hebben voor gelijke rechten. Deze dag staat voor de strijd van gelijkheid, gerechtigheid, vrede en ontwikkeling.

Bij Compass Group zijn we gepassioneerd door mensen uit alle lagen van de bevolking en ondersteunen we de gelijkheid tussen mannen en vrouwen. Daarom hebben we verschillende vrouwelijke collega's ontmoet om te praten over hun carrière (hier of elders) en hun indrukken over de vraag "Is de wereld van de horeca nog steeds te mannelijk? Ontdek de inspirerende carrièrepaden van Annelies, Emilia, Françoise, Mieke, Nathalie, Ramona, Sandrine, Suzanna, Véronique en Vicky.

Werken in de keuken, als vrouw over generaties heen

De decanen die in onze keukens bij ING werken, Françoise en Emilia, geven toe dat ze vooral met mannelijke koks hebben gewerkt, minder vaak met vrouwen. Ze leggen ook uit dat de horeca in 30 jaar tijd veel is veranderd. Om deze evolutie bij te kunnen houden, hebben onze collega's altijd de nodige ondersteuning en opleiding gekregen. Dit geldt natuurlijk voor al onze medewerkers! Bovendien zorgen we ervoor dat we voor degenen die aan het eind van hun carrière zijn, geschikte taken aanbieden die een minder grote fysieke inspanning vergen.

Véronique, verantwoordelijk voor de desserts bij Belfius, bevestigt ook dat het koken vooral door mannen werd gedomineerd toen ze op de hotelschool zat. Ze voelde zich jong en een beetje benadeeld. De chef-koks die ze tijdens haar stages ontmoette, waren strenger en vrouwen werden meer als knechtjes beschouwd. Ze geeft toe: “Als ik erover nadenk, had ik altijd al ambitie, maar vroeger kregen de vrouwen niet dezelfde kansen. We hebben ze ook niet eens overwogen. Ik ben ervan overtuigd dat ik 25 jaar geleden niet de plek zou hebben bereikt die ik nu heb.”

Ik ben ervan overtuigd dat ik 25 jaar geleden niet de plek zou hebben bereikt die ik nu heb.

Gelukkig zijn er beetje bij beetje dingen veranderd, meer en meer vrouwen zijn leiders geworden. Bij Compass Group hebben we al zoveel mogelijkheden en trainingen aangeboden gekregen. Sommigen, zoals Mieke, Suzanna of Annelies, begonnen met het serveren achter een toonbank of het doen van de afwas. Annelies is nu Contract Manager en leidt een compleet team in een verzorgingstehuis in Oudenaarde. Suzanna is Operations Business Partner geworden.

Chef gérant Mieke legt uit: “Mijn vader was ook een manager, dus ik denk dat ik een paar persoonlijkheidskenmerken heb geërfd. Ik heb veel van hem geleerd. Ik ben erg blij dat ik manager ben geworden: ik zorg voor mijn team, we luisteren naar elkaar en motiveren elkaar. Bovendien ben ik bij Compass Group altijd als een waardevol persoon beschouwd en heb ik me kunnen ontwikkelen en groeien zoals ik dat wilde, ongeacht geslacht of afkomst.”

Ik ben bij Compass Group altijd als een waardevol persoon beschouwd, ik heb me kunnen ontwikkelen en groeien zoals ik dat wilde.

Voor Suzanna, die 40 van de 50 sites bij de Europese Commissie runt, is de relatie anders omdat ze een aantal mannen heeft ontmoet die niet door een vrouw 'gecommandeerd' willen worden. Ze wijst er ook op dat het probleem vooral voorkwam met ‘old school’ mensen. Haar superieuren vertrouwden haar en gaven haar steeds meer verantwoordelijkheid. Ze voegt eraan toe: “Ik ben trots op hoe ver ik ben gekomen en ik ben erin geslaagd om karakter op te bouwen. Ik heb geleerd om gerespecteerd te worden. Ik herinner me de eerste ontmoeting tussen managers bijna 20 jaar geleden, ik was de enige vrouw. Gelukkig is dit in 2020 niet meer het geval, meerdere vrouwelijke collega's hebben ook verantwoordelijke functies en zijn ook aanwezig bij vergaderingen.”

Het belang van het aanbieden van steeds meer gelijkheid

Het valt niet te ontkennen dat er fundamentele verschillen zijn tussen mannen en vrouwen. Zo gaat het met de wereld, maar deze verschillen brengen ons dichter bij elkaar en stellen ons in staat om van elkaar te leren. Chef gérante Nathalie legt uit: “Mannen en vrouwen vullen elkaar perfect aan. De media heeft ons ook geholpen om stereotypen te doorbreken, zodat het beroep van chef-kok beter wordt begrepen en toegankelijker wordt. Voortaan worden mannen en vrouwen in de keuken even belangrijk behandeld.”

De Internationale Vrouwendag vindt nog meer gehoor bij Ramona, een keukenassistent bij Belfius, die van Roemeense afkomst is. Ze legt uit dat het in haar land een bijzondere dag is waarop alle vrouwen hun onafhankelijkheid en hun rol in de huidige maatschappij vieren. Ze werkt al bijna 10 jaar bij Compass Group, altijd met een grote glimlach op haar gezicht. “Ik ken veel vrouwen in het bedrijf en de diversificatie is erg verrijkend. Voordat ik naar Belfius kwam, werkte ik samen met onze Japanse chef-kok Norio en leerde ik alle geheimen van de Japanse keuken kennen.”

Het bedrijf heeft grote waarden en er zijn mogelijkheden voor iedereen om zich te ontwikkelen.

Sandrine, Head Office & Fleet Manager Benelux, werkt al 22 jaar bij Compass Group. In het begin wist ze niet hoe haar carrière zich zou ontwikkelen, maar ze was op zoek naar een dynamische baan met veel taken en verantwoordelijkheden. Ze legt uit: “Het bedrijf heeft grote waarden en er zijn mogelijkheden voor iedereen om zich te ontwikkelen. Ik heb veel verschillende managers gekend en ik heb ook veel verschillende mensen aangenomen. Zolang een collega gemotiveerd is door zijn of haar werk en ambitieus is, zijn er genoeg mogelijkheden om vooruitgang te boeken. Bij Compass Group leggen we veel nadruk op de kwaliteit van het leven en ik zou voor niets ter wereld van baan willen veranderen.”

 

Ontdek in detail het portret van Annelies, Vicky en Nathalie: